Osam godina nakon tragično preminule dive Whitney Houston stiže vijest kako će započeti snimanje autorizirane biografske ekranizacije njezinog života. Radni naslov je I Wanna Dance With Somebody prema jednom od njezinih najvećih hitova iz 1987. godine.

Jedna od najvećih i onih čija ostavština ne zna za rok trajanja dobit će svoj pravi filmski biografski tretman. Nasljednici njezine ostavštine, slavni glazbeni producent Clive Davis i izdavačka kuća Primary Wave Music složili su se te potpisali dopuštenje za početak planiranja igranog filma na temu života i neospornog talenta Whitney Houston. Film je, naravno, tek u povojima, a glumačka postava i datum izlaska još je prilično daleko od službenog, no neke od većih filmskih faca su “zagrizli” za projekt. Redateljica aktualnog filmskog hita “The Photograph”, Stella Meghie zainteresirana je sudjelovati u stvaranju. Scenarist Anthony McCarten već radi na scenariju, a spominje se i kao producent.  Oni upućeniji znat će da je radio na iznimno uspješnim filmovima kao što su Dva pape, Najmračniji sat, Bohemian Rhapsody i Teorija svega

Film će producirati sestra pjevačice Pat Houston koja je prethodno bila uključena u stvaranje dokumentarca Whitney iz 2018. te je dopustila Oskarovcu Kevinu Macdonaldu pristup arhivi zvijezde. A što se tiče radnje filma, producenti su obećali napraviti veselu, emotivnu i vrlo srčanu proslavu života i glazbe najveće R&B pop vokalistice svih vremena, prateći njezin put od nesigurnosti do glazbene superzvijezde.

 

Foto: Getty Images