Kustosica Leila Topić autorica je koncepta izložbe “Smijem se…LMHO”, dok kustosku koncepciju potpisuje također kustosica Kristina Bonjeković Stojković. Radi se o osobnom izboru generacijskih, medijski heterogenih radova u kojima je ključan element humora, ironije ili vizualno-verbalne dosjetljivosti koja dovodi u pitanje ustaljene (vizualne) poretke.

“Smijem se…LMHO”

Uz radove pionira konceptualne umjetnosti iz Zbirki MSU-a koji su destabilizirali modernističko poimanje umjetničkog djela, izložba predstavlja i radove umjetnika srednjeg naraštaja obilježenih osebujnim smislom za humor i ukazivanjem na neuralgične društvene točke, na identitetske nedoumice i prijepore u tranzicijskom kontekstu. Zastupljeni su i radovi umjetnika/ca mlađeg naraštaja koji se kritički osvrću na uvjete proizvodnje umjetničkih djela i na vlastiti položaj u profesionalnom polju.

Na izložbi svoje radove izlažu umjetnici Grgur Akrap, William Anthony, Željko Badurina, Željko Beljan,Boris Bućan, Marijan Crtalić, Ivan Fijolić, Siniša Labrović, Apolonija Lučić, Ivica Malčić, Dalibor Martinis, Mia Matijević Akrap, Domagoj Rogina, Igor Ruf, Mladen Stilinović, Goran Trbuljak i Lucija Žuti, a izložba se za javnost otvara 7. prosinca u 19 sati te je otvorena do 29. siječnja 2023. Podsjetimo, svaka prva srijeda u mjesecu u MSU-u je besplatna!

Fotografije: TZGZ (Julien Duval), MSU