OIV toranj Sljeme, tj. Sljeme 360, najviša je točka grada Zagreba s koje puca veličanstven pogled na Zagreb, Zagorje i Sloveniju, sada je otvorena za javnost i donosi mnogo novih sadržaja!

Sljeme 360

OIV toranj Sljeme jedan je od simbola Zagreba, nalazi se u Parku prirode Medvednica, zaštitni je znak Medvednice i najviša turistička točka glavnog grada Hrvatske koju je vrijedno posjetiti i doživjeti. Udaljen je svega 50 m od gornje stanice nove, moderne Žičare Sljeme. Smješten je na 1118 m nadmorske visine i ultimativni je foto spot koji će vam omogućiti spektakularan pogled i fotografije. Pruža očaravajući, spektakularan i u svakom smislu jedinstven 360° pogled, u kakvom uživaju samo orlovi i sokolovi, na prekrasnu prirodu Medvednice, na šume, livade i skijališta, planinarske domove i objekte, na panoramu Zagreba s bližom i daljom okolicom, Hrvatsko zagorje, slovenske Alpe i brojne druge lokacije.

Osim pogleda vidikovac donosi i bogat sadržaj; vikendima i praznicima, za lijepog i toplog vremena, atrakcije na otvorenom vidikovcu su česte, od organizirane promocije sokolarstva, uz promotivna polijetanja i slijetanja sokolova, promocije eno i eko proizvoda lokalnih proizvođača, dostupnih po nabavnim cijenama, do učestalih spontanih inspirativnih druženja i zabava uz pjesme planinara te zaljubljenika u prirodu iz Zagreba i okolice, ali i iz svih dijelova svijeta. Licencirani turistički vodič rado će vam pomoći pri orijentaciji, pokazati vam gdje se što nalazi, uz priču o tome.

Toranj je također moguće zakupiti za organizaciju privatnih, poslovnih i protokolarnih događanja, za vjenčanja, proslave, promocije, team buildinge, sportska natjecanja, ali i za razna kulturna događanja, organizaciju festivala, koncerata, predstava, mini sajmova, izložbi i brojnih drugih sadržaja. Zamislite samo koncert na toj visini, s tim pogledom..

Cijena ulaznice za odrasle iznosi 10,00eur, dok će mladi u dobi od 12 do 18 godina izdvojiti 7,50eur. Za djecu u dobi od 5 do 12 godina ulaznica je 5,00eur. No, prilikom planiranja odlaska na vidikovac, svakako provjerite radno vrijeme, prilagođava se obzirom na vremensku prognozu. U slučaju kiše, nevremena i sl. vidikovac je zatvoren.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli OIV toranj Sljeme (@sljeme360)