Skinfasting znači u potpunosti prestati koristiti, ne samo beauty proizvode, već i skincare. Iako je itekako u trendu u ovoj fazi ostajanja kod kuće – je li uistinu pametno prakticirati ga?

Skinfasting – u potpunosti odmarati svoje lice od proizvoda te na neki način dozvoliti koži da se sama obnavlja. Sjećate se trikova za masnu kosu? Od onih što je duže ne prati do izbacivanja šampona i korištenja samo vode pri pranju? Neki ljudi čak su i odbacili sredstva za tuširanje ili se vratili samo klasičnim sapunima – prijedloga i trendova je niz, a svi su tu s mišlju da je koži najboljoj kada je slobodna od moderne beauty industrije.

U vrijeme ostajanja i rada kod kuće na tron su sjeli kućni beauty savjeti, kao i minimalizam u tretiranju kože lica. Jedan od trendova koji se pojavio paralelno s navedenima je i trend apsolutnog izbacivanja skincare i beauty proizvoda i ‘davanje koži da diše’ te odmori od rutina na koje smo je do sada navikli. Time se radi detoks i dopušta koži potpuni reset. No, čini se da se svi stručnjaci baš i ne slažu u tome.

Do problema se dolazi već na prvom koraku, čišćenja lica. Naime, naše koža lica svakodnevno je izložena prljavštini i bakterijama, tako da ju je nužno očistiti, i to ne samo vodom već adekvatnim proizvodima. Isto tako – zaštita od sunca koja nije odavno samo za žene svjetlije puti ili za ljetna razdoblja. Štetnost sunčevih zraka porasla je i zaštita od sunca, osobito u danima kada vrijeme jako puno provodimo u prirodi, jako je važan korak u  njezi kože lica.

Skinfasting svakako može donijeti beneficije i navesti vas na razmišljanje o vašoj koži u smislu svoje beauty rutine. Koliko proizvoda dnevno stavljate na kožu? Koji su im sastojci? Pretjerujete li s proizvodima ili nosite pretešku šminku. Možete postaviti nova pravila za sebe i tko zna, možda i otkriti novi, zdraviji pristup.

Foto: Pexels