Zanemarujete pranje lica ili ne koristite SPF? Ako pitate stručnjake, već ste učinili dvije ključne greške kod njege lica

Hladni dani i još uvijek rašireni rad od doma sa sobom su donijelu promjenu dnevne rutine, ali i one beauty. Što zima duže traje, to se naša potreba za njegom lica povećava. Tako da niste jedini ako vrijeme provodite na stranicama beauty brendova, istražujete što je najbolje za vaše lice ili možda isprobavate nove proizvode. No, koliko god je lijepo dodatno se posvetiti njezi lica, vrlo brzo to može biti i previše za vašu kožu. Evo koje greške možda radite upravo ovih dana:

  1. Ne čistite lice – iako možda niste napustili stan cijeli dan, možda se čak niste ni presvukli iz pidžame, lice je prijeko potrebno redovito očistiti prije spavanja. To je jedna od onih navika koju ste svakako trebali sačuvati iz ‘dobre stare svakodnevnice’. Iako ne nanosite make-up, ne krećete se među ljudima, 5 minuta čišćenja lica prije spavanja osnova je higijene.
  2. Ne koristite SPF zaštitu – većina nas je unatoč zatvorenim prostorima izložena dnevnom svijetlu, dane krati šetnjama ili odmaranjem na balkonu. SPF zaštitu treba koristiti cijele godine, a osobito sada kada smo već pošteno zagazili u proljeće. Nemojte zaboraviti na to da vaša dnevna krema ima i tu funkciju, da vas štiti od štetnih sunčevih zraka.
  3. Previše toga odjednom – kada vam je dosadno, lako se zaigrati. Zimski dani su nam mnogo toga oduzeli, ali ne i mogućnost online dostave, a svakodnevno portali vrište s novim beauty savjetima i ‘home made’ receptima. Promatrajte kako se vaša koža ponaša, ne odskačite puno od uobičajene rutine, osim kada se susretnete s nekim novim problemom – poput dehidirirane kože ili upale, akni i sl. I kada dani sporo prolaze, vrijedi pravilo da je manje uvijek više.

Foto: Unsplash