Dok se sparine postupno povlače u pozadinu (barem na trenutak), sada je savršeno vrijeme za istraživanje novog osvježavajućeg tretmana koji obećava da će obogatiti našu beauty rutinuskin icing.

Iako zvuči kao ekskluzivna i nedostižna raskoš, skin icing je zapravo jednostavna metoda masaže kože ledom koju svatko od nas može bezbrižno isprobati. Zamislite samo osjećaj revitaliziranog i pročišćenog tena koji zrači nakon ovog tretmana. Ta pomisao sama po sebi potiče na detaljnije istraživanje ovog inovativnog trenda.

Skin icing – blagotvorna hladna terapija

Temeljna ideja hladne terapije leži u sužavanju krvnih žila uz pomoć niskih temperatura. Stavljanjem ledenih obloga na kožu, privremeno se sužavaju krvne žile, što usporava cirkulaciju krvi. No, čim koža ponovno zadrhti pod toplinom, krvne žile se šire, potičući time unaprjeđenu cirkulaciju i omogućujući dubinsku dostavu dragocjenih hranjivih sastojaka u kožu.

 

Osim poticanja cirkulacije, tretman ledom ima sposobnost smanjenja natečenosti i upale, čime se umanjuje vidljivost podočnjaka i otoka. To postaje posebno vrijedno nakon neprospavane noći ili kao prirodan način ublažavanja jutarnjeg oticanja.

Za one koji se bore s nadraženošću ili osjetljivom kožom, hladna terapija postaje prava spasilačka čarolija. Pruža trenutačno olakšanje od crvenila i nelagode, dok istodobno privremeno smanjuje veličinu pora, čime se postiže svilenkasta glatkoća kože. Korištenjem leda prije rutinske primjene proizvoda za njegu kože osigurava se duboka apsorpcija istih, maksimizirajući njihove beneficije.

Kako izvesti masažu?

Prije nego se prepustite ovom tretmanu, preporučljivo je blago očistiti lice kako bi se uklonili tragovi šminke, nečistoće i viška masnoće. Za samu masažu, potrebne su vam kockice leda ili ledeni paketići. Vrlo je važno omotati led u tanak komad tkanine ili plastične folije kako bi se izbjegao direktan kontakt s kožom.

Tehnika masaže ledom je u potpunosti jednostavna. Držeći led ili ledeni paketić zamotan u tkaninu, blagim kružnim pokretima nježno masirajte različite dijelove lica. Usredotočite se na svaki segment pojedinačno – čelo, obraze, pažljivo definirajte liniju čeljusti.

Preporučuje se da jedna masažna sesija traje 5-10 minuta kako biste izbjegli produljeno izlaganje hladnoći. Po završetku tretmana, vratite se svojoj uobičajenoj rutini njege kože kako biste osigurali optimalnu apsorpciju proizvoda.

Dakle, za sve one koji žele osvježiti svoju beauty rutinu i unijeti malo hladne magije, skin icing je pravo rješenje.  A i zašto se ne bismo prepustiti ovom ledenom ritualu? Vaša koža zaslužuje da bude tretirana poput dragulja, a skin icing je, prema svemu sudeći, pravi kraljevski tretman koji joj to omogućuje. Vaša koža će vam zahvaliti s osmijehom koji sjaji jednako kao i vi.

 

Foto: Profimedia.hr