Lena Dunham upravljat će glumicom poznatom po seriji “Emily In Paris”, i to doslovno – režirat će je u nadolazećem filmu o igrački Polly Pocket

Nema naznake da prestajemo s nostalgijom. Slatka kutijica u kojoj je cijeli jedan svijet i s kojom smo se nebrojene sate zabavljali, dobiva svoju ekranizaciju. Lily Collins mijenja svoj privremeni boravak u Francuskoj kako bi živjela u Pollyvilleu Lene Dunham.

Kreatorica popularne serije “Girls” službeno je potvrdila kako je napisala scenarij za akcijski film nadahnut klasičnom igračkom Polly Pocket iz 90-ih, koji će se usredotočiti na “mladu mladu ženu džepne veličine koje stvaraju prijateljstvo”. “Polly Pocket bila je odgovorna za bezbroj sati dječjeg eskapizma za mene”, podijelila je Dunham o projektu.

pollypocket
Jedna od najpoznatijih igrački dolazila je u tisuće raznolikih oblika. (Foto: Shutterstock)

“Polly mi je dala mali svijet magije i autonomije za pripovijedanje, pa je prilično poetično baviti se istim idejama sada kao redateljica koja surađuje s briljantnom Lily Collins, Robbie Brenner, Mattel i MGM.”

I simpatična Lily, koja trenutačno snima drugu sezonu kao Emily, također je na jedan nostalgičan način najavila svoju ulogu, objavom fotografije iz djetinjstva na Instagramu.

View this post on Instagram

 

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins)

“Mala Lily, velike vijesti. Kao dijete koje je bilo opsjednuto Polly Pocketsima, ostvario se pravi san da najavim ovaj projekt! Surađujem s najinspirativnijim moćnim timom… kako bih ponovno uvela Polly u svijet na zabavan, suvremen način… donoseći ove male igračke na veliki ekran. Jedva čekam zaroniti u ovaj pastelni svijet… ”

Polly je zapravo druga Mattelova igračka koja je ove godine nadahnula veliki hollywoodski hit. Nakon puno naprijed-natrag u vezi s redateljem i glavnom ulogom, Greta Gerwig i Noah Baumbach službeno su potpisali režiju Margot Robbie u Barbie, koja glumi ovu najpoznatiju lutku.

Čini se da ćemo u ovom valu 90-ih biti još dugo.

 

Foto: Photo by Jesse Grant/Getty Images for The Hollywood Reporter