Sivi sakoi iskočili su s modnih pista ravno na ulice i postali neizostavni u street style kombinacijama. Ovo su najpopularniji modeli sezone.

Sivi blejzer ove sezone nitko ne smatra dosadnim ili bezizražajnim: siva je jedna od boja sezone i street style ju je spremno prihvatio. Siva se pojavljuje posvuda:  od sivih hlača koje preplavljuju ulice do sivih džempera koje nalazimo gdje god pogledamo. I usprkos konotaciji riječi siva – ova siva nudi nam beskrajne modne mogućnosti.

Sivi blejzer, prije svega, odlično ide uz jesen i zimu (tko ne želi odjenuti nešto sivo kad pogleda kroz prozor i primijeti da je kišni dan?!). Ali! Siva nosi specifičnu elegantnu i sofisticiranu auru kada se uklopi u garderobu. U jesen 2023. svi žele izgledati profinjeno i luksuzno. Da ne spominjemo koliko je sivi blejzer svestran i koliko se dobro slaže s praktički svim ostalim stvarima u našem ormaru.

Roksanda, Spring Summer 2024, London Fashion Week

Ukratko: siva je boja koju vrijedi imati u svom ormaru. Jedan od najpopularnijih sivih odjevnih predmeta je blejzer, u mnogo različitih verzija. Danas smo napravili izbor modela blejzera koje ćemo ove jeseni i zime najviše viđati. Bilo da su običnog kroja ili oversized, sivi sakoi su svakako u trendu ove sezone. Oni uspijevaju nadopuniti taj elegantni efekt, a istovremeno su savršeni za ovo čudno prijelazno vrijeme puno temperaturnih promjena.

Kožni sivi blejzer

Na pola puta između sakoa i neformalnijeg dizajna, ovo je jakna koju možete nositi tijekom cijele sezone.

Zara

Predimenzionirani sivi sako

Ako još niste imali ovakav sivu blejzer, sada je pravo vrijeme. Mogućnosti kombiniranja su nevjerojatne – samo skrolajte po Instagramu za inspiraciju.

Answear Lab (Answear.hr)

Strukirani sivi sako

Ako i dalje volite da vam sako oblikuje figuru, ovo je odlična opcija za vas. Preporuka za sve koji žele istaknuti struk.

Answear Lab (Answear.hr)

Crop sivi blejzer

Ovo je novost koju nam donosi jesen 2023. Kratki sivi sakoi odlični su u kombinaciji s trapericama i ispeglanim hlačama.

Herskind (Answear.hr)

Foto: Profimedia, Zara, Answear.hr