Ako ste se zaželjeli promjene, ali ipak niste spremni na drastične rezove ili novu boju, šiške se nameću kao odlična alternativa. Naime, šiške će vašoj aktualnoj frizuri dati jednu posve novu dimenziju te cjelokupni look učiniti zaigranijim i dinamičnijim. Također, zbog šiški ćete određene frizure lakše stilizirati. Primjerice, messy punđa idealno izgleda sa šiškama, baš kao i polupodignuta kosa.

Međutim, nisu svi tipovi šiški za svaki oblik lica, pa da biste izgledali maksimalno dobro, bitno je odabrati onaj koji vam najbolje pristaje. Mi u nastavku donosimo kratki vodič za šišanje šiški prema tipu lica, no ako i dalje niste sigurni u svoju odluku, a želite osvježiti frizuru šiškama – posavjetujte se sa svojim frizerom te zajedno pronađite najbolju opciju.

Okruglo lice

Za ovaj tip lica najboljim odabirom pokazale su se tzv. ”zavjesa” šiške. Radi se o šiškama koje se ne stiliziraju ”na ravno”, već uokviruju lice sa svake strane, dok je u sredini rupa. Okrugli oblik lica će pomoću ovih šiški izgledati izduženije, što neće biti slučaj odlučite li se za klasično rezane šiške do ispod čela. Kod ”zavjesa” šiški, možete se poigrati dužinom i debljinom, a odlično zgledaju i s nekoliko pramenova koji će im podariti dojam punoće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GINE MARGRETHE (@ginemargrethe)

Srcoliko lice

Ovakvom tipu lica odlično pristaju ravne šiške do obrva. Možete se odlučiti za gustu varijantu s preciznim, ravnim rezom, ali isto tako, nisu isključene niti varijante koje koketiraju s maločas spomenuti ”zavjesa” šiškama, odnosno nešto družim rubovima šiški.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor LaShae (@taylorlashae)

Ovalno lice

Ovalni oblik lica obožava klasične ravne šiške. Isto tako, predlažemo da budu gusto ošišane, a želite li ipak malu dozu opuštenosti, vrhove šiški možete ostaviti dužima. Osim ravnih šiški, onima s ovalnim licem stoji gotovo svaki stil šiški – od dužih koje blago zaokružuju lice pa sve do razbarušenih varijanti koje dodaju teksturu i dinamiku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karolina Naji (@knaji)

Četvrtasto lice

Šiške koje najbolje odgovaraju ovom tipu lica su gušće i razbarušene, stepenasto ošišane šiške. O čemu se zapravo radi? Naime, slojevito šišanje općenito umanjuje oštre linije lica, stoga će isti učinak imati i šiške. Također, ne morate ih šišati na ravno, ali pripazite da budu dovoljno kratke kako se ne bi stopile s ostatkom kose. Isto tako, uz šiške, razmislite i o dodavanju nekoliko svijetlih pramenova na okvir lica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julie Sergent Ferreri (@juliesfi)

Foto: Instagram / @alisontoby