Vjerujemo da ćete se složiti s nama kad kažemo da su šiške jako fora, ali i izazovna promjena kad govorimo o frizuri. Čak i ako ih godinama nosite, ima onih dana kad jednostavno ”ne slušaju”, stoga je dobro znati pokoji trik kako ih ukrotiti sukladno njihovom tipu. Ipak, mi i dalje obožavamo šiške jer licu mogu pružiti odličnu definiciju, a kako bismo vam olakšali stiliziranje, u nastavku potražite nekoliko savjeta.

Duge šiške

Unatoč tome što se na prvu čini da su duge šiške najlakše za stiliziranje, zapravo je potpuno suprotno. Naime, duge šiške imaju tendenciju izgledat beživotno, stoga je stiliziranje potrebno započeti blago namočenim šiškama, okruglom četkom i sušilom za kosu. Najvažnije je da šiške isfenirate na način da ih odignete od tjemena kako biste dobili voluminozni pad, a kada ste zadovoljni s dobivenim, ne libite se koristiti lak za kosu i sve dobro fiksirati.

@matildadjerf

Bočne šiške

Bočne šiške su nešto kraće od dugih šiški te je princip stiliziranja isti, odnosno potrebno je dobiti volumen. Ovakav tip šiški odličan je za kreiranje tzv. neurednog looka te sjajno izgleda na podignutim frizurama, bilo da se radi o svečanim ili casual varijantama. No trik koji morate znati tiče se suhog šampona, koji je vaš saveznik kad šiškama želite dodati teksture, a to je nešto što bočne šiške obožavaju.

@linda.sza

”Zavjesa” šiške

Iako ih jako volimo, ovo je tip šiški koji zahtijeva nešto više truda. Naime, potrebno ih je dobro isfenirati u svim smjerovima te odignuti od korijena kako biste dobili poznati “Brigitte Bardot look”. Također, ovakav tip šiški najbolje će izgledati ako vam je ostatak kose valovito stiliziran ili pak njegujete lagano raščupan, stepenasti tip frizure.

@ginemargrethe

Šiške na kovrčavoj kosi

Za koju god se varijantu šiški odlučili, kovrčava kosa zahtijeva posebnu njegu. U svakom slučaju ne biste trebali razmišljati o prekratkim šiškama, a vodeći svjetski frizeri predlažu šiške koje sežu do obraza. Ta dužina lijepo će se povezat s ostatkom kose te kreirati stepenasti look koji će kovrčavoj kosu pružiti definiciju i formu.

@barbiebrignoni

Ravne šiške

Klasične, stroge ravne šiške zahtijevaju feniranje na ravno, a možete se poslužiti i s peglom za kosu kako biste postigli besprijekorno ravan, pomalo stakleni izgled šiški. Prilikom šišanja, bitno je ošišati deblje šiške kako se kosa ne bi razdvajala, a i deblje šiške u ovom stilu šišanja izgledaju bolje i punije. Također, bitno ih je dobro fiksirati kako bi tijekom cijelog dana zadržavale svoj prvotni oblik.

@rocky_barnes

Foto: Instagram / @taylorlashae