Modni dizajner Simon Porte Jacquemus (34) sinoć je postao najmlađi dobitnik prestižne francuske nagrade Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, što je najviše priznanje za kulturna postignuća. Ceremonija je održana tijekom Pariškog tjedna mode, gdje je Jacquemus proslavljen kao “vitez Reda umjetnosti i književnosti”, ističući njegov značajan doprinos modnoj industriji.

Jacquemus je postao najmlađi dizajner koji je ikada dobio ovo priznanje, a u svojem emotivnom govoru posvetio je nagradu svojoj pokojnoj majci, ističući njezin utjecaj na njega i naglašavajući svoj netipičan put do uspjeha u modi. Ceremoniji su prisustvovale eminentne osobe poput Anne Wintour i Delphine Arnault, naglašavajući podršku koju industrija pruža Jacquemusovom vizionarskom radu.

 

 

Svečanost dodjele nagrada održana je u Jacquemusovom novom sjedištu u Parizu, što označava novo poglavlje u njegovoj karijeri.

Anna Wintour, koja je prisustvovala u ime bivše francuske ministrice kulture Roselyne Bachelot, pohvalila je Jacquemusa za njegovu inkluzivnu viziju i radost koju unosi u modu. Jacquemus je poznat po održavanju nekonvencionalnih modnih revija u poljima lavande te po lansiranju globalnog trenda mikrotorbica sa svojom torbicom Chiquito, dosljedno izazivajući tradicionalne norme.

Jacquemusovo priznanje nije samo osobno postignuće već i inspiracija za mlade dizajnere. Njegova priča potiče upornost, kreativnost i važnost zajedništva u modnoj industriji.

Foto: Jacquemus Instagram