Jacquemus je u Parizu nedavno predstavio novu kolekciju imena “Les Sculptures”. Malo je reći da je kolekcija oduševila sve zaljubljenike u profinjene modne komade s naglaskom na igru materijalom i formom. Naime, kolekcija je sačinjena od zanimljivih dizajnerskih rješenja koja ćemo zasigurno viđati u kombinacijama brojnih trendsetterica.

S naglaskom na žensku siluetu, dizajner je koketirao s estetikom osamdesetih, a poigrao se je i naglašavanjem ključnih elementa kao što su primjerice ramena – sve s ciljem dobivanja odvažnog i moćnog looka. Isto tako, kolekcija je obilovala seksepilom, kao i prepoznatljivim detaljima brenda, no kada se radi o cipelama, dizajner je u određenim modelima odlučio izaći iz svoje zone komfora.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli JACQUEMUS (@jacquemus)

Kada je riječ o modnim detaljima, Jacquemus inače nudi, slobodni smo zaključiti, komercijalne modele koje je lako uklopiti u različite stilove odijevanja, a tek pokoji odlazak u nešto drugačiji dizajn, i dalje bude nosiv. Međutim, kao što smo spomenuli, jedan model sandala iz “Les Sculptures” kolekcije poprilično nas je iznenadio.

Radi se o modelu “Les doubles sandales” koji dolazi u tri varijante – bež sa životinjskim uzorkom pitona, crno – bijeloj kombinaciji i kombinaciji ružičaste i leopard uzorka. Ono što ove modele izdvaja od ostalih je dizajn pete koja po svemu odskače od klasičnih sandala s potpeticom od 10 cm. Naime, prvi sloj sandala izgleda kao kitten heel model na koji je „nasađena“ druga sandala. Na taj način dizajner je dekonstruirao popularni model i ponudio inovativniji dizajn koji potiče na izlazak iz provjerenih stilskih okvira. Pitanje je hoće li ovaj model biti jedan od najpopularnijih, ali ćemo ga sigurno viđati u kombinacijama onih koji vole modni eksperiment.

Drugačije i upečatljive, ove sandale svaku će kombinaciju učiniti posebnom, a ako vam se sviđaju i razmišljate o kupnji, predlažemo da ih nosite s minimalističkim komadima koji će im dopustiti da dominiraju stylingom. Primjerice, kratko žensko odijelo i ove sandale bit će savršena sinergija različitih estetika, a jednako dobro će pristajati i decentnim slip haljinama.

Cipele je moguće naručiti na službenoj stranici brenda, a koštaju 850 eura!

Foto: Jacquemus