Seth Rogen nedavno je priznao da je prekinuo veze s bivšim čestim suradnikom i prijateljem Jamesom Francom nakon optužbi za seksualno zlostavljanje protiv glumca

Seth Rogen izjavio je za The Times da ne planira ubuduće surađivati ​​s bivšim suradnikom Jamesom Francom. Razlog? Činjenica da je James Franco posljednjih nekoliko godina doveden u vezu sa seksualno uznemiravanjem i zlostavljanjem nekoliko žena, a slučajevi su dobili i sudski epilog.

“Ono što mogu reći je da prezirem zlostavljanje i uznemiravanje i nikada ne bih sakrio ili prikrio radnje nekoga tko to čini ili svjesno doveo nekoga u situaciju da bude u blizini nekoga takvog”, izjavio je Rogen u nedavnom intervjuu. “Osvrćem se i na šalu koju sam izrekao za Saturday Night Live 2014. godine i jako mi je žao što sam to izgovorio. Iskreno, bila je to užasna šala.”

Naime, 2014. godine je Franco, tada 35-godišnjak, priznao je da je poslao poruku 17-godišnjakinji i pokušao dogovoriti sastanak u hotelskoj sobi. Osvrčući se kasnije na incident, glumac je rekao da nije znala da je toliko mlada. Rogen, njegov kolega i prijatelj, se netom nakon toga tijekom svog uvodnog monologa na SNL-u našalio s tom cijelom situacijom, okrećući krivnju na konkretnu 17-godišnjakinju. “Kako bih se osjećao bolje, odlučio sam podvaliti Jamesu Francu. Pozirao sam kao djevojka na Instagramu, rekao sam mu da sam jako mlada. Djelovao je nesposobno. Imam sastanak s njim u hotelu Ace.” Reakcije na “šalu” bile su da Rogen praktički odobrava takvo ponašanje i potiče patrijarhalno nasilje.

Rogen se poželio osvrnuti i na svoju izjavu 2018. godine koja je također izazvala kontroverze, a to je da planira nastaviti raditi s Jamesom Francom. ” Istina je da nisam nastavio surađivati s njim niti ne planiram.”

Dodao je da se njegov osobni odnos s Francom promijenio otkad su optužbe izašle na vidjelo, objašnjavajući: “Ne znam mogu li definirati naš odnos u ovom trenutku, tijekom intervjua. Mogu samo reći, ovaj, znate, promijenilo se mnogo stvari u našem odnosu i našoj dinamici. ”

U veljači je Franco postigao nagodbu s dvije bivše učenice glume koje su ga tužile za seksualno ponašanje tijekom predavanja u njegovoj sada zatvorenoj glumačkoj školi. Točnije, tužiteljice Sarah Tither-Kaplan i Toni Gaal tvrde da je Franco zloupotrijebio svoju moć i vršio pritisak na studentice da izvode eksplicitne scene seksa pred kamerama u “postavci tipa orgije”. Također, isplivale su i optužbe kolegica koje su navele da je nekoliko puta micao zaštitu koja se koristi tijekom snimanja seksualnih odnosa, bez njihova znanja.

Rogen je prethodno surađivao s Francom u preko osam filmova, no posljednjih je godina njegovo ime vezano isključivo za optužbe. Mnogi mu nakon svega, čak i ako se nagodi sa svim svojim optužiteljicama, ne prognoziraju uspješan nastavak karijere.

Foto: Christopher Polk / Getty Images Entertainment via Getty Images