Sigurno se većina barem jednom u životu susrela s problematičnim vlasištem, pogotovo tijekom jeseni. Ovaj serum za kosu zadobiva pažnju jer učinkovito pomaže u balansiranju mikrobioma vlasišta

Svi već znamo kako je jesen prirodno prijelazno razdoblje, temperature postaju sve niže, palimo grijanje – a naša koža i kosa počnu se ljuštiti. Postupno ili često naglo mijenjanje vremena na jesen rezultira ovakvim promjenama na našoj koži i kosi, zateže nas i svrbi, a katkad se, osim iritacije, pojavi i perut.

Svatko tko ima problem sa suhim vlasištem koje ima tendenciju perutati se (ili imaju problem sa seboreičnim dermatitisom), sigurno su isprobali barem desetak različitih proizvoda u nadi da će se njihov problem riješiti. Osim proizvoda, tu su i razni prirodni pripravci, poput onog da stavite maslinovo ulje na tjeme ili pak da napravite mješavinu koja uključuje i jabučni ocat. Poznato? Svi ti nagli koraci mogu izazvati goru situaciju, odnosno pogoršati prisutnost gljivica poznatima kao malassezia.

Što možete učiniti? Osim redovitog pranja kose mlakom vodom (vruća može pogorštati stanje) i održavanja vlasišta, ako primijetite da imate problem, svakako posjetite dermatologa. Međutim, ako ste već upoznati sa svojim problemom i vaše se tjeme već naviklo na jedan proizvod i želite bolje regulirati masnoću vlasišta i dobiti sjajnu kosu, isprobajte ovaj serum za kosu i vlasište bez ulja, silikona i sulfata!

Gallinée prebiotic Scalp and Hair serum

Riječ je o serumu iz linije Gallinée, Prebiotic Scalp and Hair, koji se posebno preporučuje kod peruti, svrbeža i prekomjerne masnoće kose, a sadrži, kao što mu i naziv kaže, prebiotike koji njeguju zdravlje vlasišta, fermentirana rižina voda koja održava zdravu kosu, a tu je i mliječna kiselina koja regulira pH i hidratizira.

Brojne oduševljene recenzije svjedoče da je lagan, nježnog mirisa i da su rezultati vidljivi već nakon prvog korištenja. “Ne otežava mi kosu i koža mi je mekša nakon prvog pranja. Kupujem ga opet!”

Dostupan je i kod nas, ovdje.

 

Foto: Vinicius “amnx” Amano/Unsplash