Iz ovih stopa uvodimo novu shopping rubriku za sve vas vintage zaljubljenike. Svakog mjeseca u suradnji s vlasnicama probrat ćemo ponudu second-hand dućana, te posjetiti neke od najpoznatijih dizajnerskih vintage online shopova, kako bismo vam donijeli best-buy komade

Svi ste već vjerojatno čuli nevjerojatnu vijest kako je u protekle dvije godine, prodaja second-hand robe porasla za 125 %. Štoviše, u razgovoru s vlasnicama domaćih vintage shopova za nadolazeće izdanje Grazije, koji vas čeka na kioscima 20. veljače, saznali smo da je i kod nas interes iznimno velik. Nekim od naših sugovornica, prodaja je čak narasla u dvoznamenkastim brojkama tijekom prošle godine. I ne, ne bismo rekli da to ima veze sa štednjom jer se cijene vintage komada znaju često kretati i iznad cijena koje možemo vidjeti u high street dućanima, s obzirom na to da se među njima nerijetko skrivaju i opasni dizajnerski komadi. Mi smo pobornici one druge škole – da sve više učimo kupovati pametnije i osvještenije.

U galeriji pronađite komade koje su za nas odabrali, a u nastavku adrese dućana u kojima možete pronaći kombinacije iz ove galerije. Klikom na naziv doći ćete do profila njihovih društvenih mreža.

Mango Sticky Rice Vintage

Ljudevita Posavskog 15, Zagreb

Vintage Love

Ul. Božidara Petranovića 6, 22000, Šibenik

La Roba

Ozaljska ul. 114, 10000, Zagreb

Bumbak

Kroz Smrdečac 7, 21000 Split

Vestiaire Collective