Bivši dizajner brenda JW Anderson nasljeđuje Sarah Burton na mjestu kreativnog direktora kuće Alexander McQueen! Iako se radi o posljednjim danima maratonskog predstavljanja SS24 sezone, svijet mode nikad ne spava i zapravo su uzbuđenja ono što je trajno i sigurno.

Tako je sredinom rujna odjeknula vijest u modnim krugovima da je Sarah Burton najavila svoj odlazak iz Alexander McQueena nakon trinaest godina na čelu ove modne kuće. I sada, dva dana nakon što je Burton predstavila svoju oproštajnu kolekciju SS24, Alexander McQueen i Kering službeno su najavili novog kreativnog direktora brenda – Seána McGirra!

Seán McGirr je naslijedio Sarah Burton u kući Alexander McQueen

Dizajner Seán McGirr, koji se obrazovao u londonskom Central Saint Martinsu prije nego što je zanat izbrusio s Driesom Van Notenom u Antwerpenu i radio u Uniqlovim kreativnim uredima u Parizu i Tokiju, dolazi u Alexander McQueen s bivše pozicije voditelja RTW-a u JW Andersonu, gdje je radio od 2020. Naravno da je vijest uzrokovala brojne reakcije; tako su na društvenim mrežama, neki su kritizirali izbor, ističući kako su kreativni direktori šest marki unutar Keringove luksuzne modne grupe sada isključivo bijelci. Također su reakcije bile i na tajming; mnogima nije “sjelo” da je vijest objavljena dva dana nakon predstavljanja Sarahine posljednje kolekcije, kao da kolekcija nije imala vremena “zaživjeti”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alexander McQueen (@alexandermcqueen)

Sarah Burton imenovana je kreativnom direktoricom McQueena ubrzo nakon smrti Alexandera McQueena 2009., nakon što je provela više od četrnaest godina blisko surađujući s pokojnim dizajnerom. Za svoju oproštajnu kolekciju odala je počast McQueenovoj ostavštini osnaživanja žena i svom timu u kući. Posljednja revija je bila jako emotivna, Naomi Campbell je brisala suze dok je zatvarala reviju svojim nastupom. Dok čekamo McGirrovu debitantsku reviju u modnoj kući, pročitajte Kering službeno priopćenje o njegovom imenovanju na linku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alexander McQueen (@alexandermcqueen)

Fotografije: Robin_Galiegue (Kering)