Mladi Daniel Roseberry, sa samo 33 godine proglašen je novim kreativnim direktorom modne kuće Schiaparelli, nakon odlaska Bertranda Guyona prošlog tjedna.
Roseberry stiže u Schiaparellijev atelje nakon Thom Brownea, gdje je radio 11 godina kao dizajner, a posljednjih pet kao direktor dizajna muške i ženske kolekcija.

Rođen u Teksasu, Roseberry je studirao na modnom institutu tehnologije u New Yorku prije početka rada kod Thoma Brownea.

“Velika mi je čast i radost što ću nastaviti gdje je gospođa Schiaparelli stala prije otprilike 85 godina. Schiaparelli je bila majstorica modernog; njezin je rad odražavao kaos i davao nadu u burnoj eri u kojoj je živjela. Također mi je iznimna čast i to što ću surađivati ​​s nevjerojatnim talentima u ateljeu i sudjelovati u tradiciji visoke mode, te prenositi legendu i mit o ovoj legendarnoj modnoj kući i u budućnost.”- napisao je dizajner u izjavi.

Kreativni pomak u ovoj modnoj kući već se vidi kroz nedavno lansiranu ready-to-wear kolekciju koja je bila dostupna odmah, a popularnosti modne kuće također su doprinijele i poznate glumice poput Tilde Swinton, Cate Blanchett i Gwyneth Paltrow.