Ruska manikura nije novost u svijetu ljepote, ali je opet privukla pažnju zahvaljujući, pogađate, TikToku

 A širenju ovog trenda naravno pridonijeli su i oni koji vole isprobati sve novo što bilo gdje vide. Naziv ruska manikura ne znači ništa revolucionarno drugačije – u njezinoj izradi koriste se iste boje, uzorci i ukrasi kao i kod svake druge manikure, ali je sama tehnika drugačija. Kod ruske manikure posebna se pozornost posvećuje kožicama jer bi one trebale biti ključ za dugotrajnu manikuru. 

Naime, kod pripreme noktiju za lakiranje, nadogradnju ili izlijevanje, kutikule se detaljno skraćuju i uklanjaju električnom turpijom kako bi se ploča nokta učinila dužom, a time i prostor za nanošenje boje. Što je boja bliža kutikulama, to će manikura dulje trajati u smislu da će izraslom noktu trebati više vremena da se pokaže. Ovako podrezani nokti će izgledati sjajno tri do četiri tjedna, iako ćete za taj rezultat morati provesti dva do tri sata u salonu.

Najveći problem kod ove manikure je sama tehnika koja izaziva razne kontroverze. Jer kutikule i “višak kože” oko nokta su ti koji štite nokat, a ako se uklone, i to otprilike, može doći do raznih infekcija, oštećenja i bolesti noktiju, pogotovo ako je ruska manikura rađena u nehigijenskim uvjetima.

Stoga, iako izgleda lijepo i gotovo savršeno, ruska manikura možda neće pristajati svakom tipu noktiju, a posebno osjetljivim i slabim noktima, a želite li isprobati ovaj način oblikovanja noktiju, svakako pronađite salon kojem vjerujete.

Naslovna fotografija je ilustrativna, @smythsisters

Izvor: grazia.rs