Posljednji TikTok trend pokazuje kako jednostavno nanijeti rumenilo tehnikom “u obliku slova L”

Rumenilo nije samo sastavni dio šminke, ono, uz malo vježbe, mijenja pravila igre. A zahvaljujući TikToku, postoji svjež, nov način kako “protresti” ovaj klasik — rumenilo naneseno u obliku slova L.

Na društvenoj mreži obećavaju da je ova tehnika tajni sastojak za insta-lifting i prirodni look na svakom licu, u bilo koje vrijeme. Uz malo prakse, možete ga postići i vi, uz par koraka.

Pripremite lice

Prođite kroz cijelu svoju rutinu šminkanja – njega kože, puder, oči, usne. Odustanite od bronzera jer je zvijezda ovog make-up looka, znate već, rumenilo.

Mapirajte L-oblik

Postavite prste tako da oblikuju slovo L – palac na dnu nosa, s prstenjakom prema gore iznad obrve. To je nacrt rumenila po kojem ćete ga nanijeti, strateški položaj kako bi jagodice iskočile kao da su u 3D modeu. Eksperimentirajte s kutovima – vaše lice, vaša pravila. Pronađite točku zbog koje struktura vaše kosti izgleda kao da bi mogla rezati staklo.

Nanesite rumenilo

Uzmite svoj proizvod po izboru – kremu, puder, koji god je vam je omiljen. Nanesite unutar linija svog L-oblika. Možete nanijeti dramatičnije ili neka bude laganiji za onaj popularni prirodni izgled. Nakon toga, kistom izblendajte dok se ne uklopi u vaše lice.

I eto ga – manje vodič, a više otkriće. Primijetit ćete da vam lice izgleda uzdignutije i svježe. Beauty hack koji smo čekali!

 

Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images