Ljudi uvijek nađu načina za alternativno kretanje. Recimo kretanje zrakom obogatili su skokom s padobranom, a novi hit kretanja kroz vodu je plivanje i ronjenje u stilu sirene.

Da, dobro ste čuli, ronjenje i plivanje u stilu sirene postalo je veliki hit, a postoje i tečajevi u sklopu kojih možete zaslužiti i certifikat, postati instruktor ili instruktorica ili samo ambassador ovog sila. Jedna od poznatijih svjetskih agencija i škola za ronjenje pokrenula je spomenute tečajeve pod imenom PADI koji su rasprodani pri čemu Kinezi pokazuju iznimno veliki interes prema ovom stilu. Kažu kako je slično ronjenju na dah samo što vam u ovom slučaju umjetni rep sirene, koji se stavi kao dodatna oprema, otežava kretanje pri čemu vrijedi naučiti i izvježbati elegantno kretanje kroz vodu i usavršiti pokrete. Također, rep sirene povezuje obje noge te ih sprječava u kretanju pri čemu morate više koristiti mišiće trbuha i struka.

Standardizirane mirmading škole, tehnike i natjecanja u posljednjem su desetljeću postale pravi hit širom svijeta, a postotak međunarodnih ronilačkih dozvola koje se daju za ronjenje će nadmašiti sve druge vrste ako se trend nastavi.

Foto: PADI