The Rolling Stones su najavili europsku turneju “SIXTY” kojom slave 60 godina benda

“Oprostite što ste morali čekati, no mi stižemo,” rekao je Keith Richards. “Uvijek sam govorio da je najbolje mjesto za rock’n’roll na pozornici sa Stonesima te je ova godina iznimno posebna. Radujem se probama s Mickom, Ronniejem i drugim prijateljima. Vidimo se uskoro.”

Nakon vrlo hvaljene turneje po SAD-u, legende rocka stižu u Europu, i to s novim nastupom i produkcijom uživo. Turneja kreće 1. lipnja na Wanda Metropolitano stadionu u Madridu i traje dva mjeseca. Nakon Madrida, bend nastavlja stadionskim nastupima u Münchenu, Liverpoolu, Amsterdamu, Bernu, Milanu, Londonu, Parizu, Stockholmu, a najbliže nama (dakle, ne dolaze po treći put u Zagreb) su u Beču u srpnju.

Ronnie Wood je dodao: “Kad zamislim ljude pred kojim ćemo svirati u Europi, vidim samo osmijehe. Sretan sam što uveseljavamo ljude svaki put kad sviramo uživo. Jedva čekam novu pozornicu s dečkima i mislim da ćemo se dobro zabaviti.”

Na ‘SIXTY’ turneju kreću Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood, a zbog smrti Charlieja Wattsa prošle godine, bendu će se pridružiti bubnjar Steve Jordan na svim koncertima. Watts je preminuo u dobi od 80 godina prošlog kolovoza. Preostali članovi benda izjavili su kako su izgubili prijatelja, a nakon toga su izveli prvi koncert posvećen upravo njemu u 2021.

Foto: Rich Fury / Getty Images Entertainment via Getty Images