Sjajan street art festival Re:Think Sisak počinje ove godine 2. lipnja i to svečanim otvorenjem izložbe Mirona Milića u Galeriji Striegl u Sisku

Bez puno objašnjavanja, vjerujte da je ovo odličan razlog zašto biste se trebali uputiti u jedan od najvećih industrijskih gradova kroz povijest u Hrvatskoj.

Re:Think, rad Mirona Milića

U četvrtak, 2. lipnja u Galeriji Striegl za javnost se otvara izložba „Saprotrophic“ gdje će umjetnik Miron Milić izložiti novi ciklus, slikarsku trilogiju kojom vizualizira prirodne procese uvjetovane organizmima koji imaju jednu od ključnih uloga u održanju života na Zemlji. „Saprotrophic“ ili u prijevodu, saprotrofi, organizmi su koji se hrane mrtvom organskom tvari i time omogućavaju kruženje tvari u prirodi.

Re:Think, rad Mirona Milića

Kompleksne i svakodnevnom pogledu nevidljive procese koje provode saprotrofne vrste, ova izložba donosi kroz tri slikarska rada pod nazivima: „Devourment“, „Digestion“ i „Debauchery“.

Izložba je otvorena za javnost tijekom lipnja, a odličan je povod opetovanom dolasku u Sisak i praćenje napretka nastajanja street art radova Re:Think Sisak festivala na kojem će i Miron Milić realizirati, pretpostavljamo, veliki mural. Pogledajte kakve sve druge radove je festival realizirao u gradu Sisku – nećete ostati ravnodušni, naprotiv!

Re:Think, rad Mirona Milića

 

Foto: PR