Složit ćete se s nama da je Samobor idealna vikend destinacija, a osim lijepe prirode i gradske jezgre, nudi pregršt gastro adresa koje privlače pažnju. U ovotjednoj rubrici skrivenih lokacija za koje možda niste znali, pronašli smo mjesta za odličan restoran koji se nalazi u renoviranoj povijesnoj vili.

Naime, povijesna vila u Ulici Stanka Vraza 1, izgrađena je 1918. godine za obitelj vinara te je trajno naslijeđe grada Samobora sa statusom kulturne baštine. S vizijom povratka prijašnje slave, vila je stekla nove vlasnike i prošla temeljitu obnovu prema strogim restauratorskim zakonima – pritom zadržavajući izvorni šarm.

@missjordantravels A must visit restaurant near Zagreb in Croatia. This newly opened place deserves all the love and support – it’s incredible! I am absolutely here for anywhere that serves ingredients grown in the garden. 📍 Cantilly Garden Restaurant Taken on an adpress trip with @croatiafulloflife @TZZŽ #croatia #croatiafulloflife #visitzagrebcounty #samobor #visitcroatia #croatiatravel #zagreb ♬ Silent Morning – BGM President


U vili se nalaze sobe u kojima možete odsjesti, kao i restoran koji smo spomenuli u uvodu. Cantilly je mjesto na kojem možete kušati vrhunsku hranu te uživati u opuštenom druženju, a zadovoljni posjetitelji kao veliki plus ističu i profesionalno osoblje koje svakog gosta dočeka s osmjehom na licu. Isto tako, restoran se prilikom pripreme hrane vodi time da namirnice nabavlja od lokalnih proizvođača te se menu mijenja ovisno o periodu godine. U ponudi je i veganski jelovnik, stoga ovaj restoran doista nudi za svakog ponešto.

Isto ako, što se tiče vinske karte i ostale ponude pića, restoran se može pohvaliti brojnim vrhunskim vinima, ali i koktelima koji su pripremljeni po posebnim recepturama.

Kada govorimo o uređenju restorana, interijer je vrlo moderan i elegantan, ali u skladu s estetikom vile, dok se na terasi restorana prostire pogled na predivan vrt prepun zelenja.

Sve dodatne detalje potražite na linku!

Foto: Instagram