Prije nešto više od mjesec dana, omiljeni dečki iz Kalifornije objavili su singl „Black Summer“. Bio je to prvi zvuk nakon šest godina diskografske šutnje.

S novim je singlom došla i vijest o novom albumu pod imenom „Unlimited Love“ koji je danas službeno i objavljen, simbolično na 1. april, obzirom da se dugo iščekivao njihov povratak. Album se sastoji od 17 pjesama, a producirao ga je njihov dobro znani genijalac Rick Rubin. Također, važna vijest je i da je ovo prvi album s povratnikom u bend Johnom Fruscianteom još od 2006. Upravo njega fanovi smatraju jednim od ključnih članova benda zbog čega je zvuk RHCP-a nezamjenjiv.

Dečki su ovom prilikom izjavili: “Naš jedini cilj je izgubiti se u glazbi. Proveli smo tisuće sati, kolektivno i pojedinačno, usavršavajući se kako bismo napravili najbolji album koji smo mogli. S antenama usklađenim s božanskim kozmosom, bili smo tako prokleto zahvalni na prilici da budemo zajedno i još jednom pokušamo biti bolji. Dane, tjedne i mjesece proveli smo slušajući jedni druge, skladajući, slobodno aranžirajući plodove rada s velikom pažnjom. Zvukovi, ritmovi, vibracije, riječi i melodije su nas oduševile.”

U svojoj osobnoj izjavi, Frusciante je dodao: “Kada smo se okupili kako bismo počeli pisati materijal, počeli smo svirajući stare pjesme izvođača kao što su Johnny ‘Guitar’ Watson, The Kinks, The New York Dolls, Richard Barrett i drugi. Postupno smo počeli unositi nove ideje i pretvarati ih u pjesme, a nakon nekoliko mjeseci svirali smo isključivo nove pjesme. Osjećaj zabave bez napora koji smo imali dok smo svirali tuđe pjesme ostao je s nama cijelo vrijeme dok smo skladali. Ova ploča predstavlja našu ljubav i vjeru koju imamo jedni u druge.”

Red Hot Chili Peppers uskoro kreću i na veliku svjetsku turneju, a najbliže Hrvatskoj nastupit će 15. lipnja u Budimpešti.