Dio nasljeđa EPK projekta može se upoznati u šetnjama i vođenim turama gradom koje su u tijeku. Do kraja travnja nije ostalo puno i zato ovu subotu rezervirajte za street art u Rijeci.

Radi se o StreetArt šetnjama za djecu te vođenim turama Rijekom murala. Sve se ture i šetnje gradom provode u skladu sa svim epidemiološkim mjerama te su ograničene na ukupno 15 sudionika po terminima. Za zainteresirane posjetitelje su besplatne, uz prethodne prijave odnosno podizanje ulaznica.

StreetArt šetnja za djecu, u organizaciji riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, uključuje obilazak murala i street art intervencija nastalih tijekom projekata Spajalica i Rijeka Murala, među kojima se ističu oni hrvatskih i međunarodnih autora poput Mirona Milića, Lonca, OKO, Arteza, Isaaca Cordala, Pejaca i Sebasa Velasca.

U ovu street art avanturu kreće se s trga ispred OŠ Centar i Građevinske škole (Ul. Podhumskih žrtava 4) uzvodno gradskim tokom Rječine, Vodovodnom i Ružićevom ulicom, a u šetnji djeca sudjeluju zajedno s roditeljima ili punoljetnim članom obitelji. Termin StreetArt šetnje je 24. travnja u 16.00 sati. Prijave za ostale šetnje su također obvezne i odvijaju se putem online obrasca, koji je moguće pronaći na web stranici rijeka2020.eu ili na mmsu.hr.

U vođenoj turi Rijekom murala, u organizaciji udruge Akumulator, koja kreće ispred Exporta te obuhvaća šire područje Delte i Školjića te šarenu Križanićevu ulicu, gdje je napravljeno sedam novih murala, publika će moći saznati više o umjetnicima, radovima, ali i nekim zanimljivim anegdotama koje su se dogodile prilikom stvaranja ove ulične umjetnosti. Na samome kraju moći će se i sami okušati u baratanju sprejem po fasadi i sudjelovati u stvaranju još jednog murala.

Termin vođene ture Rijekom murala je 24. travnja u 10.30 sati, uz obveznu prethodnu prijavu sudionika putem obrasca, koji su prema datumima dostupni u rubrici ‘Događaji’ na rijeka2020.eu.