Rad kod kuće ima svoje prednosti i mane, evo nekoliko savjeta kako ga možete još poboljšati

Rad kod kuće svakako se uvelike razlikuje od onog u uredu. Dok kod kuće imate svoj mir, nedostaje socijalizacija, a tu je i mnoštvo smetnji i aktivnosti koje vam mogu odvući pažnju. Donosimo vam nekoliko savjeta uz koje ćete biti produktivniji:

Limitirajte distrakciju

Kad radite kod kuće lako je zaploviti bespućima društvenih mreža ili se zagledati u neki reality show ili seriju na televiziji. No, to znači da samo prolongirate svoj posao i da će vam radni dan trajati još dulje. Uklonite sve distrakcije i zabranite si Instagram dok radite. Tako ćete se bolje fokusirati na sve ono što morate obaviti tog dana.

Ne provodite dan u pidžami

Znamo, toliko je udobnije raditi u pidžami jer realno – nitko vas ne vidi i ne morate se uređivati ni za koga. No, nemojte pasti u klopku udobnosti već se ujutro otuširajte i odjenite barem u neku pristojnu kombinaciju. Tako ćete se osjećati bolje i ispunjenije.

Iskoristite kalendar u svoju korist

U svoj kalendar s obvezama (koji se nadamo da imate jer je ‘must’ kada radite kod kuće’), svakako uključite vrijeme za pauzu kroz dan. Baš kao i u uredu, morate imati pola sata za pauzu za ručak ili kratki odmor za kavu. Vaše vrijeme jednako je važno kao i vrijeme za vaš posao.

Foto: Unsplash