Prvi Ponta Lopud festival na otoku Lopudu uz seriju filmskih masterclassova oskarovca Pawela Pawlikowskog donosi i filmske projekcije na otvorenom te posebna gourmet iskustva.

U nadahnjujućem okruženju ljepote mediteranskog otoka Lopud, smještenog svega nekoliko nautičkih milja od UNESCO-ovog Dubrovnika, u razdoblju od 1. do 5. srpnja ove godine održat će se prvo izdanje Ponta Lopud festivala u suradnji sa Sarajevo Film festivalom, najcjenjenijim filmskim događanjem u regiji.

Ponta Lopud donosi ekskluzivne filmske projekcije na jedinstvenim lokacijama poddzvijezdama, kreativne susrete filmskih profesionalaca i zaljubljenika u filmsku umjetnost te jedinstvena gourmet iskustva i druženja u opuštenoj atmosferi otoka Lopuda poznatog po kvalitetnoj, organskoj mediteranskoj hrani i kvalitetnom umijeću življenja. Posebna pažnja posvećena je i suživotu domaćeg stanovništva i festivalskih gostiju kroz aktivno uključivanje otočana u brojna programska događanja i kroz posebne gourmet ponude za sudionike i posjetitelje u otočkim restoranima te prezentacije lokalnih proizvoda i običaja.

lopud dubrovnik

Lopudski samostan kao jedan od lokacija

Večernji sati tijekom festivala u programu su, osim za uživanje u ponudi otočkih restorana, rezervirani za filmske projekcije filmova Pawela Pawlikowskog na ekskluzivnim lokacijama ‘pod zvijezdama’ na otoku. Na programu su filmovi “Hladni Rat“ (Cold War, 2018.) koji će biti prikazan unutar zidina lopudskog franjevačkog samostana i “Moje ljeto ljubavi“ (My Summer of Love, 2004.) na lopudskoj plaži LaBaya ispred najpoznatijeg otočkog hotela Lafodia. Posljednjeg dana, na plaži hotela Lafodia, na programu je projekcija filma braće Dardenne “La Promesse” po izbor samog Pawlikowskog.

franjevački samosatn lopud dubrovnik

Tijekom događaja, u partnerstvu s Fondacijom Lopud 1483 poznate kolekcionarke Francesce Thyssen-Bornemisza svim posjetiteljima Ponta Lopud festivala, po unaprijed najavljenom i dogovorenom rasporedu, bit će omogućen i posjet obnovljenom renesansnom franjevačkom samostanu Gospe od Špilice te razgled umjetničke zbirke obitelji Thyssen-Bornemisza, a u čijem je sastavu i svjetski poznat Umjetnički paviljon Your Black Horizon autora Olafura Eliassona i Davida Adjayea. Osim u umjetničkoj kolekciji posjetitelji će moći uživati i u meditacijskom vrtu i vrtu ljekovitog bilja zasađenom u samom srcu samostana.

lopud dubrovnik zalazak sunca

Ulaz na filmske projekcije kao i ostale dijelove programa koji su najavljeni kao otvoreni za javnost je besplatan, a tijekom održavanja Ponta Lopud festival bit će organiziran i poseban brodski prijevoz iz Dubrovnika na Lopud i natrag po simboličnim cijenama.

lopud zalazak sunca

Više pratite na www.pontalopud.hr

Foto: PR