Prije godinu dana dogodila se prva virtualna izložba u Hrvatskoj pod imenom “Faces, Places, Spaces”. Na svoju obljetnicu bit će predstavljena uživo u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar.

Sukladno prilikama u kojima smo živjeli, prije točno godinu dana, virtualno, putem servisa Zoom predstavljena je izložba Faces, Places, Spaces – autorski projekt PRiredba studija i fotografa Johna Pavlisha koja je nastala beskontaktno putem video poziva.

John Pavlish je iskoristio mobilni uređaj glumica kao sredstvo kako bi svojim foto aparatom uspio zabilježiti sliku na svom računalu. Autor je kompozicijski u svaku fotografiju uklopio i dio zaslona svoga računala te tako upotpunio proces nastajanja svake fotografije, smještajući fotografiju glumice u okvir medija komunikacije. Kroz jedanaest intimnih crno bijelih fotografija, ispričana je osobna priča svake od njih čiji je pokretač bila čista emocija i težak period kroz koji smo svi prolazili. Glumice Iva Mihalić, Nataša Janjić Medančić, Ivana Roščić, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Leona Paraminski, Petra Kurtela, Tena Nemet Brankov, Tara Thaller, Judita Franković Brdar i Lana Barić pozirale su poznatome fotografu u intimi vlastitoga doma.

Kako na taj projekt gleda godinu dana unatrag, ispričao nam je John Pavlish.

“Sad kada gledam te fotografije nevjerojatno mi je kako je zadnjih godinu dana brzo prošlo, kao da je prošlo nekoliko mjeseci a ne godina dana. Prioriteti su nam se promijenili i kao da smo se navikli na ovakav stil života. Prije godinu dana kada sam fotografirao glumice bio je najgori period ikada… Bilo je to odmah nakon potresa kada smo svi bili prisiljeni biti u svojim domovima zatvoreni u četiri zida. Zbog svih tih uvjeta u kojima smo se nalazili fotografije su dobile novu dokumentarnu dimenziju i zbog toga sam jako ponosan na njih. Zahvalan sam glumicama što su me u tom teškom periodu pustile u svoja četiri zida i da uz pomoć fotoaparata preko zaslona računala ispričam ovu priču.”

Ovaj autorski projekt agencije PRiredba i talentiranog portretista Johna Pavlisha dokaz je kako u ovim izazovnim vremenima jedino kreativnost i emocija su ono što nam nitko ne može oduzeti i da najveće krize i poteškoće rađaju neke od najboljih ideja.

Izložbu ćete moći uživo moći pogledati u Galeriji Kranjčar od 16.04. do 21.04.2021. uz prošireni odabir od 30 fotografija.