Sjećate li se uzbuđenja kada ste išli na prespavanje kod najbolje prijateljice? Sjećate li se one posvećenosti izgradnji šatora, pardon, dvoraca, od svih jastuka, plahti i deka koje ste mogli naći po kući? E, pa, Ana i Nastasja pokušavaju prenijeti te divne uspomene i na mlađu generacije

Mali noćni razgovori i velike tajne u sitne sate, smrvljene grickalice, šaputanja, šuškanja i smijuljenja iz samo vama poznatih razloga… Mnogima su ta sjećanja u društvu naših tadašnjih, to jest ako ste dovoljno sretni i sadašnjih, najboljih prijatelja i prijateljica, jedni od onih koje najviše vole i pažljivo čuvaju i cijene.

No jeste li znali, da to iskustvo, osim što je zabavno, ima i višestruke dobrobiti za razvoj djeteta? Socijalizacija i jačanje komunikacijskih vještina, poticanje samostalnosti, iskustveno učenje te razvoj samopouzdanja i jačanje pozitivne slike o sebi samo su neki od njih. 

Za vesele avanture

Zato su Ana Momčilović i Nastasja Pejić, svoje dugogodišnje iskustvo u organizaciji, dekoraciji i animaciji na dječjim eventima udružile u jedan divan projekt – Dream Team koji nam je izmamio najdivnije i najsretnije emocije. 

“Dream Team je rezultat kontinuiranog promišljanja te osluškivanja potreba djece, ali i roditelja. Odgojiteljski poziv i suživot s djecom naš su pokretači, neiscrpni izvori ideja i odgovori na pitanja kako i zašto. Simbol šatora proizlazi s jedne strane iz djetetove potrebe za osamom, za maštanjem, sigurnim i mirnim skrovištem, a s druge strane je šator uvijek bio simbol istraživanja, avanture i prijateljstva.” kažu da nam djevojke.

Neka nova divna sjećanja

Ako ćete htjeti svom djetetu pružiti jedan nezaboravan rođendan, ono što su se djevojke dosjetile jest pružiti djeci trenutke pune avantura i zabave u omiljenim šatorima, a vama punjenje baterija s obzirom na to da će se pobrinuti i za animaciju dijete. Ana i Nastasja kreiranje, kreativnog, zabavnog i edukativnog sadržaja djecu, imaju u malom prstu. Uz to, animacija je  individualizirana te prilagođena dobi i interesima svakog djeteta.

No iako su im dječje proslave najčešći eventi, nude pomoć u koordinaciji, organizaciji i dekoraciji personaliziranih proslava kao što su korporativni eventi i otvorenja, team buildinzi, domjenci, dječji kutići na vjenčanjima, baby shower, gender reveal party itd.

“Volimo se šaliti da pratimo klijente kroz sve važne događaje od 1.do 101.godine (smijeh). Osim na sleepoverima, šatori mogu biti dio dekoracije na pikniku, zabavi na otvorenom ili proslavi rođendana. Što se tiče samog sleepovera, sve ovisi o razvojnim karakteristikama djeteta i procjeni roditelja kada je pravi trenutak za to. Prema našem iskustvu, djeca oko pete godine počnu izražavati želju za  prespavancima s prijateljima.”. Ono što je također zanimljivo jest činjenica da su šator hrvatski proizvode te ručno radjeni. Trenutno ih imaju 10, a u izradi su i drugi modeli, takozvani vigvam šatori, poznatiji kao indijanski.

S obzirom na suvremen način života u kojem djeca sve više vremena provode pred malim ekranima te komuniciraju putem elektroničkih medija, ovo je jedan fantastično (nostalgičan) način kako ih potaknuti na druženje, interakciju s vršnjacima i usvajanje socijalnih vještina u novoj, uzbudljivoj okolini. Nama se jaaako sviđa, a ako i vama, dodatne informacije možete potražiti ovdje i curama se javiti ovdje