Kako biste posvijetli kožu i očistili je od onih odumrlih stanica, zavirite i u svoj hladnjak, a ne samo u kupaonski ormarić!

ŠTO TREBATE? Blender, tri žlice grčkog jogurta (punomasnog); dvije žličice meda (idealno manuka meda), jedna papaja (oguljena, bez koštica) i/ili limun (zajedno će tvoriti još jači piling – s više citrusne kiselina i enzima) i tri čajne žličice kurkume. 

KORAK 1: MIKSAJTE

Uzmite sve sastojke (ako ne možete pronaći papaju, dobro će doći i avokado!) te miksajte 30-40 sekundi dok ne dobijete gustu masku. Ovi sastojci odlični su za masku koja posvjetljuje kožu, hidratizira i radi lagani piling kiselinom. Grčki jogurt sadrži mliječnu kiselinu, AHA koji posvjetljuje i hidratizira, limunska kiselina daje citrusnu kiselinu, a papaja sadrži lagano eksfolirajuće enzime. Med je odličan za hidratizaciju, a kurkuma je puna antioksidanasa. 

KORAK 2: ČIŠĆENJE

Na ovaj ćete način pripremiti pH kože za piling te odstraniti sve nečistoće i ulja s površine kože. Predlažemo Skintegra Amphibian (107 kn), za koji možete pročitati pregršt pozitivnih recenzija.

KORAK 3: MASKA

Nanesite obilno na kožu i ostavite 15 do 20 minuta!

KORAK 4: ISPERITE

Isperite masku vodom i osušite kožu lagano tapkajući ručnikom. Sada bi bilo idealno kad biste mogli staviti kakav antioksidativni serum, Caudalíe Vineactiv Antioksidativni serum (329 kn). S obzirom na to da su oni često na bazi jačih kiselina poput vitamina C, dobro je cijeli ovaj tretman raditi prije spavanja. Nakon toga je dobro staviti svoju noćnu kremu ili serum kao što je L’Occitane booster za noćnu njegu kože oko očiju (441,70 kn). Nas je totalno oduševio. Sljedeći dan kad izađete van, nemojte zaboraviti pri izlasku iz kuće nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom.

 

NARUČITE: Ako DIY ipak nije vaš stil, predlažemo sljedeće proizvode: Eucerin DERMOPURE Piling za čišćenje lica (87 kn), NovExpert Exfoliator Maska & Peeling (203 kn)

 

Fotografije: Guliver/Thinkstock