Evo nas nakon još jednih blagdanskih stolova. U prijevodu, puno šećera i masti.

Umaci, kolači i francuska salata bili su nam zamjena za jabuke kojih se sad u magli sjećamo da su bile međuobrok. Opterećena mliječnim proizvodima i šećerom, ne čudi ako vam je koža “eksplodirala” iz protesta. Mliječni proizvodi djeluju na sličan način kao i prehrana bogata ugljikohidratima, pojačavajući proizvodnju inzulina. Zauzvrat se povećava razina androgena, koji potiču lojne žlijezde na izlučivanje više sebuma. Za ljubitelje sira to znači proširene pore, masniju kožu te povećane mrlje i mitesere. Višak glukoze u krvi uzrokuje glikaciju, kemijski proces koji ometa proizvodnju kolagena i elastina, što rezultira disbalansom u koži. Koji proizvodi bi mogli resetirati kožu? Pokušajte s ova tri!

Paula’s Choice 25 % AHA + 2 % BHA piling

Paula’s Choice 25 % AHA 2 % BHA piling

Ovaj proizvod nastavak je ikoničnog BHA pilinga ovog brenda. Iako ima jednakih 2 % salicilne kiseline za borbu s odumrlim stanicama kože, ima veći postotak AHA (glikolne, bademove i mliječne kiseline) za posvjetljivanje pa čak i za poboljšanje tonusa kože.

Caudalìe Instant Detox Mask Vinergetic C+

 Caudalìe Instant Detox Mask Vinergetic C+

Maske od gline obično su “ili-ili”, ali Caudalìe novoupakirana (i omiljena TikTok) Instant Detox maska smanjuje višak masnoće i ostavlja pore znatno manjima, ne oduzimajući koži vlagu.

Biologique Recherche Lotion P50W

Biologique Recherche Lotion P50W

Lotion P50W je vrlo blagi losion za eksfolijaciju obogaćen vitaminima. Čisti kožu, matira ten, hidrira i održava kiselu pH vrijednost epiderme. Preporučuje se za aktualna stanja tanke i/ili osjetljive kože.