Pri odabiru poslodavca važno je, osim uživati u poslu koji radite, i biti zadovoljan cjelokupnom random okolinom i prednostima koje posao donosi.

Američka web stranica posvećena karijerama Comparably nedavno je objavila svoju četvrtu po redu godišnju listu velikih tvrtki koje imaju najbolju kulturu rada. Kako bi došli do informacije koje su to tvrtke u kojima ljudi vole raditi, anonimno su ispitali zaposlenike u 60.000 tvrtki u SAD-u, i to u period od 1. prosinca 2019. do 1. prosinca 2020. Postavili su im 50 pitanja koja se odnose na to koliko su zadovoljni radnom kulturom, atmosferom, odnošenjem prema njima. Pitanja su uključivala, između ostalih, 20 ključnih mjernih podataka koji se odnose na profesionalni razvoj, ravnotežu između poslovnog i privatnog života te koristi koje dobivaju od poslodavaca. Primjerice, zaposlenicima su postavljana pitanja u vezi s tim kako se osjećaju na poslu poput: “Veselite li se obično dolasku na posao svaki dan?” i “Osjećate li da ste izgorjeli na poslu?”. Također, zaposlenike su pitali i za naknadu, poput “Vjerujete li da ste pošteno plaćeni?”

Među velikim tvrtkama koje zapošljavaju preko 500 zaposlenika, pobjedu kao one s najboljom kulturom rada, etikom i atmosferom odnijele su Google kao prvi među njima, a slijede ga Adobe i HubSpot. Šesto mjesto zauzeo je Microsoft, na šesnaestom je Facebook, a odmah iza njega Apple dok je recimo Uber sa sjedištem u San Franciscu na 44. mjestu.

 

Foto: Unsplash