Postoji nekoliko proizvoda koji se nalaze u vašoj kuhinji, a idealno će vam poslužiti za njegu suhe i oštećene kose. Evo koji su!

Ako ste jedan od onih tipova koji se voli posvetiti njezi, posebice onoj na prirodnoj bazi, i ne zazirete od ‘do it yourself’ pripravaka, ‘hand made’ maske za kosu mogle bi biti nešto za vas. Sastojci s kojima ih možete napraviti vjerojatno se već nalaze u vašoj kuhinji ili zahtjevaju jedan posjet dućanu.

Ove namirnice u sebi imaju dovoljno blagodati da njihovom redovitom upotrebom možete napraviti značajnu razliku u izgledu kose. Možete je učiniti sjajnijom, mekšom ili čak koju nijansu svjetlijom. Donosimo nekoliko jednostavnih prijedloga koje možete isprobati već sada.

Avokado je svakako jedna od namirnica koja će dati sjaj vašoj kosi. Ustvari, on je najbolja namirnica za brzo ostvarenje upravo tog efekta. Zgnječite avokado u zdjelici, dodajte mu malo limuna i nanesite masku na kosu. Nakon 10 minuta operite kosu šamponom i uživajte u rezultatu.

Još jedna namirnica koja njeguje kosu su jaja. U kombinaciji s bananom dobivate mix koju pomaže suhoj kosi. Izdvojite samo žumanjak i pomiješajte ga s bananom. Bjelanjak zaboravite jer bi mogao ostaviti loš miris na vašoj kosi.

Jogurt – proizvod zbog kojeg će vaša kosa biti svilenasta. Ako se sjećate, jogurt je i proizvod koji vas ljeti može spasiti od kože nadražene sunčanjem, a ovo je još nešto za što ga redovito možete koristiti. Dodajte žličicu meda i imate kombinaciju za uspjeh.

Foto: Unsplash