Suho četkanje kože bilo bi dobro radi cijele godine, no to je i idealna priprema pred proljeće i ljeto!

Tajna je u savršenom pilingu, ali ne samo to. Suho četkanje kože tijela poboljšava cirkulaciju, smanjuje celulit, općenito utječe na tonus kože, a čini ju i nevjerojatno glatkom već prvi puta. O suhom četkanju kože piše se unazad nekoliko godina. Slijede svi potrebni koraci ukoliko ste odlučili s ovom beauty navikom krenuti baš sada.

1. Odaberite kvalitetnu četku

Sve počinje s adekvatnim priborom. Zato se dobro raspitajte o brendovima i koje su četke kvalitetne, inače nećete dobiti željeni rezultat. U ovaj proizvod se isplati uložiti jer ćete ga pravilnim održavanjem moći koristiti jako dugo, a i uživati više u samom ritualu.

2. Budite redoviti

Glavna stavka suhog četkanja je dosljednost. Znači, suho četkanje kože radi se prije samog tuširanja. Nakon tog laganog pilinga koji osim što će vašu kožu riješiti starih stanica, učinit će je mekšom nakon tuširanja, popraviti vam cirkulaciju i s vremenom smanjiti celulit.

3. Redoslijed četkanja

S četkanjem se kreće odozdola prema gore, kraćim i bržim potezima. Možda će vam se u početku činiti malo grubo, no brzo ćete se priviknuti. Krećete s potkoljenicama i krećete se prema gore. Završavate s četkanjem ruku, od dlanova prema ramenima te kružnim pokretima preko prsa.

4. Dezinfekcija

Jedan od važnijih koraka u suhom četkanju je dezinfekcija četke. To činite tako da bočicu raspršivačem napunite medicinskim alkoholom te pošpricate četku nakon svakog korištenja i pustite je da se osuši.

Foto: Unsplash