Rano jutros iz Amerike je stigla tužna vijest. Glumica s dugogodišnjom američkom adresom, Mira Furlan preminula je u dobi od 65 godina.

Brojni kolege s kojima je radila na velikim televizijskim projektima poput serijala “Babylon 5” i “Izgubljeni” opraštaju se sa zagrebačkom glumicom koja je preminula nakon teške bolesti. Iako uzrok smrti još nije službeno potvrđen. Informaciju o pretpostavci kako se radi o teškoj bolesti je putem svog Twitter profila podijelio J. Michael Straczynski, kolega s kojim je Furlan radila na znanstveno-fantastičnoj seriji “Babylon 5”. Straczynski je napisao “kako je znao da je Mirino zdravlje sve lošije, ali se nadao da ide na bolje”.

Mira Furlan rođena je 1955. godine u Zagrebu dok je Hrvatska još bila dijelom Jugoslavije. Bila je istaknuta glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a kasnije se proslavila glumeći u brojnim uspješnicama jugoslavenskog filma kao što su “’U raljama života”, “Kiklop”, “’Za sreću je potrebno troje”, “Ljepota poroka”… Početkom devedesetih Furlan je preselila u Ameriku te je od tada tamo živjela i radila surađujući povremeno s filmašima i s ovih prostora. U Americi je također ostvarila karijeru i to u dvije međunarodno popularne televizijske serije “Izgubljeni” i “Babylon5”.

Furlan je posljednje vrijeme živjela i radila na filmskoj školi u Los Angelesu.

 

Foto: Getty Images