Ovaj divan novi mural potpisuje ilustratorica Hana Tintor, a nastao je kao posveta najpoznatijem programu koji je okupljao mnoge u poznatom zagrebačkom Botaničaru.

U doba koronavirusa i političkih nadmetanja volimo kad nam pažnju uzmu istinski lijepe stvari. A upravo jedna takva osvanula je na zidu poznatog zagrebačkog Botaničara na Trgu Marka Marulića, jednom od omiljenih mjesta za druženje od samog otvorenja. Hana Tintor, poznata ilustratorica koja je završila studij dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu te se školovala na Cambridgeu, svojim je prepoznatljivim radom dala posvetu jednom od najljepših programa koji su se odvijali u Botaničaru – ‘Kultiviranju’, koje je redovito okupljalo različite kreativce i umjetnike te sve one željne nečeg novog u gradu.

Pod imenom ‘Kultiviranje’ održavale su se brojne izložbe, koncerti, projekcije, čitanja i performansi, no kako je koronavirus ograničio druženja tako je Botaničar i omiljeno ‘Kultiviranje’ stavio na pauzu do nekih boljih dana. Kao podsjetnik na njih došlo je do suradnje s Hanom koja je muralu dala ime ‘Od Kultiriviranja se raste’, a njime Botaničaru podarila i sasvim novi izgled.

Foto: Ivica Ivčević, Botaničar