Glazbenik i zagovornik prava životinja Moby u rujnu će predstaviti vegansku kuharicu

Kuharica “Little Pine”, koja će uskoro ugledati svjetlo dana, ima potpis poznatog glazbenika Mobyja, a sadrži 125 recepata iz njegova bivšeg restorana. Uz to, prihod od knjige bit će doniran za pomoć domaćim životinjama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by moby xⓋx (@moby)

Poznati izvođač elektroničke glazbe prodao je više od 20 milijuna ploča diljem svijeta, a 2001. je proglašen najprodavanijim alternativnim glazbenikom na svijetu.

Još se početkom devedesetih godina počelo raspravljati o tome da je 1987. godine postao vegan, a 2015. godine otvorio je svoj prvi biljni restoran s ciljem da 100 % dobiti donira dobrotvornim organizacijama za dobrobit životinja. Restoran nudi veganska i organska jela u mediteranskom stilu, poput piccate s korom od korica, somuna od komorača, palačinki s makom od limuna i čokoladnih kolačića, tako da pretpostavljamo da će i ova knjiga recepata biti u istome tonu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by moby xⓋx (@moby)

U objavi na Instagramu Moby je otkrio da mu je plan transparentno objaviti “svu zaradu koju ostvarim prodajom knjige. Rad na stvaranju svijeta u kojem je životinjama dopušteno živjeti vlastite živote, bez miješanja ljudi, moje je životno djelo i nikada ne bih mogao gledati na veganstvo kao način za osobnu zaradu.”

Moby je u prošlosti donirao profit od svog glazbenog festivala Circle V, sa sjedištem u Los Angelesu, neprofitnoj organizaciji Mercy For Animals. Uz to, njegova imovina od 1,3 milijuna američkih dolara prodana je 2018. usmjeravajući prihod od prodaje u dobrotvorne svrhe.

Moby je nekoliko puta izjavio kako odbacuje svoje male, sebične brige za prava životinja, što mu je trenutačno najvažnije, a to je dokazao i prodajom svih svojih glazbenih instrumenata, DJ opreme i zbirke ploča, uključujući 100+ komada svoje osobne zbirke, kako bi podržao Liječnički odbor za odgovornu medicinu, skupinu medicinskih stručnjaka koji se zalažu za život na biljnoj bazi. Od 2019. godine naovamo, napravio je nekoliko tetovaža povezanih s veganstvom i pravima životinja.

Moby je blisko surađivao sa slavnim osobama i aktivistima poput Jane Goodall, Leonarda DiCapria, Jadena Smitha i kolege glazbenika Tonyja Kanala, a unatoč aktivnosti i aktivističkom radu. čini se da o njemu ipak rijetko slušamo kad je riječ o davanju zajednici.

 

 

Foto: @moby/Instagram