Tinder će globalno pokrenuti provjeru osobnih podataka za svoje korisnike u “nadolazećim mjesecima”, objavila je tvrtka u ponedjeljak

Uzimajući u obzir preporuke stručnjaka, dating aplikacija odlučit će koji su dokumenti najprikladniji za svaku državu, lokalne zakone i propise, pritom osiguravajući da je proces inkluzivan i “prilagođen privatnosti”. No ono što sigurno znamo jest to da ćemo uskoro dobiti mogućnost verifikacije svoga identiteta pomoću nekog od dokumenata.

Sigurnosna značajka uvedena je u Japanu još 2019. godine, a čini se da se ispostavila pozitivnom i potrebnom na globalnoj razini. “Znamo da je jedna od najvrjednijih stvari koje Tinder može učiniti kako bi se naši članovi osjećali sigurnima to da znaju da su osobe s kojima komuniciraju autentične, te da imaju veću kontrolu nad time s kim komuniciraju”, rekao je Rory Kozoll, voditelj odjela za povjerenje i sigurnost u Tinderu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tinder (@tinder)

“Nadamo se da će svi naši članovi diljem svijeta vidjeti prednosti interakcije s ljudima koji su prošli naš postupak potvrde osobnih podataka. Radujemo se danu kada će što je moguće više ljudi biti provjereno na Tinderu.”

Svaka osoba koja je pokušavala pronaći partnera ili partnericu na ovakvim aplikacijama, upoznata je s manama ovih platformi. Čini se da posljednje dvije godine Tinder, kao i drugi tehnološki divovi, slušaju svoje korisnike s cilje da, uostalom, kod njih i ostanu. Vjerujemo da je, osim sigurnosti svojih korisnika, ovaj potez povukla i činjenica da sve više raste popularnost njihovom konkurentu Bumbleu, koji se popularizirao zbog činjenice da se žene mogu prve javiti i tako spriječiti uznemiravanje. 

Tinder je dosad predstavio više od 10 ključnih sigurnosnih značajki, a najavili su i da će se integrirati s Garboom, prvom takvom, neprofitnom platformom za provjeru informacija. Možda učimo sporo, no ipak idemo puževim koracima do određenih logičnih i user-friendly značajki. Pohvalno!

 

Foto: GIF