U Zagreb od 6. do 10. listopada po prvi put dolazi cijenjena berlinska galerija Société kako bi predstavila svoj rad te umjetnike koji rade pod njezinim okriljem. Za Zagreb to znači još jedna zanimljiva izložba svjetskog glasa.

Svoje prvo predstavljanje hrvatskoj publici obilježit će djela međunarodno poznatih umjetnika kao što su Trisha Baga, Petra Cortrighta, Kaspar Müller, Jeanette Mundt, Bunny Rogers, Timur Si-Qin, Ned Vena, Lu Yang. Izložbu će sačinjavati 12 pomno odabranih radova koji će se lijepo uklopiti u intimni ambijent prostora na adresi Dežmanova ulica 1.

Bunny Rogers

Galerija Société započinje s radom 2008. godine, u međuvremenu postaje jedno od najprogresivnijih imena u svijetu suvremene umjetnosti te se redovito predstavlja na Art Baselu,  Art Basel Miami Beachu, Art Basel Hong Kongu, Frieze u Londonu,  Frieze u New Yorku,  Independent u New Yorku,  Independent u Brusselsu , Art Cologneu,  Art Brusselsu,  Gallery Weekendu Berlin, abc Berlinu i na mnogim drugim lokacijama. Većina galerijskih umjetnika svoju prvu samostalnu izložbu imali su baš u Société, a otad ih se moglo vidjeti u galerijama i muzejima  kao što su New Museum NY, Whitney Museum, Museum of Modern Art NY, Pirelli Hangar Bicocca Milan, Hamburger Bohnhof Berlin, Musée d’Art Moderne  Paris, KW Institute for Contemporary Art, Berlin i mnogim drugima.

Jeanette Mundt

Umjetnici iz Société u svojim se radovima dotiču odnosa kulturne proizvodnje i potrošnje, cirkulacije informacija, identiteta i kulturne povijesti u eri koja je uvelike umrežena tehnologijom. Ovaj okvir postao je široko rasprostranjen na polju suvremene umjetnosti i galerijskih  umjetnika koji nude važne perspektive o tim pitanjima – dobivaju sve veću pažnju međunarodne publike i institucija.

Bunny Rogers

Société također testira ograničenja onoga što galerija može proizvesti i s kim. Izdavačka inicijativa galerije – Edition Société, u suradnji s piscem i urednikom Johnom Beesonom, surađivala je i s etabliranim grafičkim dizajnerima na knjigama brojnih priznatih umjetnika, uključujući “Schätze der Erinnerung“ Kaspara Müllera. Uz to, Société je vrlo aktivna i u glazbenoj industriji; proizveli su 12 LP ploča nekoliko suvremenih glazbenika pod glazbenim vodstvom Nica Xedra, a u Berlinskoj filharmoniji predstavila je “Dances For The Electric Piano“ Cory Arcangelsa. Na međunarodnom sajmu Frieze u New Yorku 2016. godine, galerija Société je ekskluzivno predstavila umjetnika Sean Raspeta, u suradnji s američkim brendom Soylent i berlinskom modnom dizajnericom Nhu Duong.

Trisha Baga

Nakon otvorenja, u utorak 6. listopada, u večernjim satima, izložba će se moći pogledati svakog dana od podne do 22h.