Glazbena skupina Fugees jedno je od najznačajnijih hip-hop imena s početka 1990-ih i svojim su zvukom obilježili ovu posebnu glazbenu eru.  15 godina nakon službenog razlaza, Lauryn Hill, Wyclef Jean i Pras Michel potvrdili su ponovno okupljanje.

Povodom obilježavanja 25 godina kultnog albuma “The Score”, originalno objavljeno 1996., Fugees će se ponovno okupiti te se uputiti na svjetsku turneju, kojom će obuhvatiti ukupno 12 koncertnih postaja – od New Yorka, preko Londona i Pariza, a najavljeni su i nastupi u Nigeriji i Gani.

U službenoj objavi za medije, karizmatična Lauryn Hill istaknula je: “Fugees imaju kompleksnu, ali utjecajnu povijest. Nisam bila ni svjesna da nam se približila 25. godišnjica albuma, dok mi nisu na to skrenuli pažnju. Odlučila sam odati počast ovom značajnom projektu, jubilarnoj godišnjici, kao i obožavateljima koji su cijenili ovu glazbu. Zato ćemo stvoriti mirnu platformu u kojoj se možemo ujediniti, izvesti glazbu koju volimo i čitavom svijetu dati primjer pomirenja.”

Upravo je album “The Score” bio značajan za uspjeh ove skupine; bio je to njihovo drugo po redu studijsko izdanje, koje nam je donijelo i klasike “Ready Or Not” i “Killing Me Softly”. Nakon toga, njihovu karijeru su pratili kako uspjesi, tako i međusobne nesuglasice i svađe, da bi svoj razlaz konačno potvrdili 2006. godine.

Čini se kako su nakon 15 godina ipak pronašli način kako zajedno surađivati i na radost brojnih fanova, objavili svoje ponovno okupljanje.

Koncertni datum:
22.09. New York, pop-up show
02.11. Chicago, SAD
07.11. Oakland, SAD
12.11. Los Angeles, SAD
18.11. Atlanta, SAD
21.11. Miami, SAD
26.11. Newark, SAD
28.11. Washington, SAD
04.12. Pariz, Francuska
06.12. London, Velika Britanija
18.12. Gana
tbc – Nigerija

Fotografija: Fugees, B+