Grammyjem nagrađeni autor, producent i glazbenik James Blake potvrdio je objavu novog studijskog albuma te predstavio i najavni singl s pratećim videospotom.

Pod nazivom “Friends That Break Your Heart”, album će biti objavljen 10. rujna i bit će to njegovo peto po redu studijsko izdanje. Kako otkriva, riječ je o konceptualnom albumu, koje donosi 12 novih pjesama te suradnje s imenima kao što su SZA i Monica Martin.

S najavom novog albuma, talentirani i cijenjeni britanski glazbenik je predstavio i novi singl “Say What You Will”, koji opisuje riječima: “Ova pjesma govori o pronalasku mira sa samim sobom, bez obzira koliko su uspješne druge osobe. Uspoređivanje je uistinu kradljivac užitka.” Ovo promišljanje slikovito prikazuje i prateći videospot novog singla, u kojem se uz Jamesa Blakea pojavljuje i Finneas, cijenjeni producent i brat Billie Eilish.

Također, vijest o novom izdanju upotpunjena je i najavom koncertne turneje u SAD-u, čijih do sada 17 objavljenih datuma produkcijski ostvaruje Live Nation. Uz album, s nestrpljenjem iščekujemo i vijesti o europskim koncertnim datuma.

Naslovnica albuma.

Popis pjesama:
Famous Last Words
Life Is Not the Same
Coming Back (feat. SZA)
Funeral
Frozen (feat. JID & SwaVay)
I’m So Blessed You’re Mine
Foot Forward
Show Me (feat. Monica Martin)
Say What You Will
Lost Angel Nights
Friends That Break Your Heart
If I’m Insecure

Foto: James Blake Facebook