Budući da se bliži sezona darivanja, polako počinjemo slagati svoju listu ideja za blagdanski šoping – a ovaj put predlažemo neke od originalnih proizvoda iz ponude ovog beogradskog brenda. 

Remake Home su 2009. godine osnovale dvije umjetnice – slikarica Antea Arizanović Mutaović i kostimografkinja Jovana Božović.
Dok su na početku svoje radove prodavale u selektiranim concept storeovima u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, nakon čega su ubrzo otvorile svoju trgovinu u Splitu i Beogradu – od ove godine svoje proizvode pripremaju te šalju diljem svijeta isključivo iz svog umjetničkog studija na adresi Gundulićev Venac 24 u Beogradu. 

Njihovi porculanski proizvodi mogu se podijeliti u dvije kategorije – vintage porculan kojemu svojim artističkim intervencijama ovaj kreativni duo daje moderni šarm (a koji stoga spada u domenu održivog ekološkog recikliranja) te porculan nastao u suradnji sa češkom tvornicom porculana iz 17. stoljeća, pri čemu koriste posebne tehnike dekoriranja i apliciranja 24-karatnog zlata.

A njihov prepoznatljivi stil dekora može se opisati kao šarmantna kombinacija boja i vintage nostalgije (ponegdje s punk vibrom) koja će dati veselu notu opuštajućim trenucima ispijanja kave ili čaja uz kolačiće posložene na ručno oslikanim desertnim tanjurima kojima ove umjetnice daju hommage slikaru Matisseu. 

Ili njihovim riječima – “Svi trebaju kavu i zagrljaje”. A s ovim Remake Home proizvodima sigurno ćete nekome izmamiti osmijeh na lice i podsjetiti na važnost izdvajanja vremena za sebe, uz male slatke rituale.

Remake Home porculan
29,99 eura
Remake Home porculan
29,99 eura
Remake Home porculan
29,99 eura
Remake Home porculan
31 eur
Remake Home porculan_Matisse
27 eura
Remake Home porculan_Matisse
27 eura

Ove proizvode, kao i cjelokupnu Remake Home kolekciju, možete pronaći na web stranici www.remakehome.net.

Foto: Remake Home