Svi s vremena na vrijeme radimo pogreške u šminkanju, a u ovom smo članku naveli one koje radimo najčešće kad šminkamo usne.

Pri šminkanju osobito je važno pripaziti kako šminkamo usne, jednu od tri najvažnije točke na licu, uz obrve i oči. Pogreške u šminkanju usana stoga mogu proizvesti efekt koji ne želimo, a ovo su najčešće pogreške koje činimo.

Pogreška br. 1 – Mat ruž na ispucalim usnama

Ako to učinite, ruž se neće ravnomjerno rasporediti, vidjet ćete nabore i linije, izgledat će neuredno. Osim toga, vaše usne će postati još više suhe. U idealnom slučaju, trebali biste steći naviku koristiti balzam za usne svaki dan prije spavanja. Ili u ekstremnim slučajevima, nanesite balzam za usne najmanje deset minuta prije nanošenja šminke.

Pogreška br. 2 – Ne pratite prirodni volumen usana

Izgleda smiješno, pogotovo izbliza. Bilo da želite smanjiti ili povećati usne, ne odstupajte od prirodne konture usana više od milimetra, inače će vaše usne izgledati neprirodno i ne baš lijepo.

Pogreška br. 3 – Korištenje svijetlih ruževa bez olovke za konturiranje

Kad koristite nude ruž bez konturiranja usana, one jednostavno nestaju. Ako koristite tamniju olovku, dobit ćete efekt 2000-ih.

Pogreška br. 4 – Sjajan, žarki ruž bez olovke

Ruž za usne bez olovke može jednostavno “lebdjeti” i ući u male bore oko usana. Kao bazu koristite olovku ili mat ruž.

Foto: Pexels