National Geographic objavio je listu najljepših muzeja na svijetu, a među njih 14 našao se još uvijek nedovršeni Muzej budućnosti kojim se ponosi Dubai, i to zbog zapanjujuće arhitekture i sofisticiranih tehnoloških inovacija.

Struktura od koje zastaje dah uključuje jedinstven dizajn u obliku oka s izdubljenom sredinom i prostire se na površini od 30.000 četvornih metara te uzdiže 7 katova na 77 metara visine. Muzej budućnosti u svojim će aktivnostima i kroz izložbe istraživati budućnost znanosti, tehnologije i inovacija, a šeik Muhamed ranije je rekao da će to biti ‘inkubator za ideje, pokretač inovacija i odredište za izumitelje i poduzetnike iz cijelog svijeta’. Službeni datum otvaranja tek treba biti otkriven. Ostali muzeji koji su se našli na popisu uključuju Šangajski muzej astronomije u Kini, Nacionalni muzej afroameričke povijesti i kulture u američkoj prijestolnici Washingtonu i Muzej Guggenheim Bilbao u Španjolskoj.

Mohammad Al Gergawi, potpredsjednik Upravnog odbora i izvršni direktor Zaklade Dubai Future, izjavio je: “Dubai se etablirao kao centar kreativnosti, zahvaljujući viziji njegove visosti šeika Muhameda bin Rashida Al Maktouma, potpredsjednika i premijera UAE-a. Emiratske ambicije ogledaju se u inženjerskom čudu poput Muzeja budućnosti Dubaija koji je globalno prepoznat kao najljepši muzej na svijetu i prije njegova završetka.”

Foto: društvene mreže / Museum of the future