Počeo je dugooočekivani milanski Fashion Week, jedan od istaknutijih modnih tjedana zbog velikih modnih imena poput Guccija, Alberte Ferretti, Fendija, Jil Sandera, Max Mare te mnogih drugih koji prikazuju svoje kolekcije za jesen/zimu 2019. na ovom Tjednu mode. Donosimo prvi dio kolekcija koje su prikazane na ovom modnom tjednu.
Guccijev Alessandro Michele opet je uspio genijalnom kolekcijom i cijelim outfitom pokazati moć mode. Strašnim maskama koje podsjećaju na maske serijskih ubojica ili pantomimičara, Alessandro je želio modelima ‘ubiti’ osjećaje, a maska ‘nas u isto vrijeme otkriva i sakriva. Biramo svoju odjeću prema raspoloženju, kao i maske.’ Široka ramena, oversize modeli odjeće, šiljci oko vrata i maxi krzneni šalovi upotpunili su i zaokružili ovu eklektičnu modnu kolekciju Guccija, čija se revija uvijek čeka s nestrpljenjem.
Lucy i Luke Meier nastavljaju njegovati pročišćenu i nomadsku estetiku u Jil Sanderu. ‘Delikatna i ženstvena’- tako ju opisuje Lucy Meier, koja je talent brusila u Diorovom couture ateljeu. Odjeća je izrađena od japanske vune i teške vunene felpe, dok su boje koje nalazimo u kolekciji pretežito zemljanih tonova, uz bijelu, crnu.

Max Mara je prikazala tonski obojenu kolekciju u tipičnoj Max Mara bež boji, ali ovog puta su zvijezde  kolekcije bili žuti, plavi i tirkizni monokromatski outfit koji su začinili cijelu reviju. Izvrsno krojeneni oversize kaputi i sakoi rađeni su od najfininije vune.