Nakon više od godine dana u Britaniji će se održati prvi dvoranski live nastupi. Događanje će biti dio vladine pilot-sheme kojima pomalo vraćaju manifestacije uživo 

Čini se da se polaganim koracima, s oprezom, približavamo povratku u normalu. Ova dodjela imat će publiku od 4.000 ljudi na svečanosti u O2 Areni sljedećeg mjeseca, što će je učiniti prvim velikim unutarnjim i live glazbenim događanjem uživo u više od godinu dana.

Brit Awards će biti dio vladine pilot-sheme, što znači da se sudionici neće morati socijalno distancirati ili nositi maske za lice dok se nalaze u prostoru. Međutim, publika će morati dokazati da su se testirali negativno na COVID-19 prije nego što dođu, kao i položiti test nakon događanja, kako bi stvorili dokaze o sigurnosti zatvorenih mjesta.

Događanje će voditi komičar Jack Whitehall, a nastupit će brojni poznati poput Dua Lipe, Arla Parksa i dobitnika nagrade Rising Star Griffa.

Otprilike 2.500 prostora dostupnih za emisiju pripast će ključnim radnicima u Greater Londonu, koji se od četvrtka mogu prijaviti za besplatne ulaznice. Izdavačke kuće poklonile su karte kako bi pokazale svoju zahvalnost “za izuzetan naporan rad i nesebično zalaganje”.

Dokazi prikupljeni na ovom događaju nadogradit će se na radu na sličnim događanjima, poput Svjetskog prvenstva u snookeru u Sheffieldu i koncerta na otvorenom u liverpoolovskom Sefton Parku.

Foto: Gareth Cattermole/Getty Images Entertainment via Getty Images