Pobjeći u prirodu i uživati daleko od gradske verve, a da pri tome ne izgubite ugodnosti moderne svakodnevice, tako nekako bi se mogao opisati glamping, odnosno moderan kamping koji je kao stil putovanja i ljetovanja sve popularniji. 

Komadić takvog glamping raja pronašli smo na otoku Hvaru, pored Vrboske na lokaciji iz snova, a ime mu je “Plage Cachée”.  Iza ove turističke priče stoji obitelj Drinković koja se već preko četrdeset godina bavi turizmom, a ovo je jedan od njihovih tipova smještaja koji nude za odmor. Tu su još Dvor sv. Juraja, Vertigo Palace i obiteljska kuća Drinković, i sve se nalazi na mirosnom otoku Hvaru.

Ono po čemu je glamurozni kamp “Plage Cachée” poseban jest lokacija. Naime, kako bi napravili mjesta za pet glamping šatora, obitelj Drinković morala je raskrčiti šumu na otoku, a tada se tek ukazala ljepota jer se prekrasna plaža nalazi odmah do kampa. I ističu kako je to vjerojatno najveći dragulj ovog mjesta za odmor jer spustiti se na skrivenu plažu odmah iz šatora je jedinstven doživljaj.

Šatori se mogu iznajmiti pojedinačno ili za smještaj većih grupa do 10 ljudi ,a moguća je prilagodba s dodavanjem kreveta za djecu.

Također, svaki od šatora dolazi sa stiliziranim bračnim krevetom, ali i udobnom posteljinom i boemskim namještajem. Tu su i radni stol te redateljska stolica jer se unutrašnjost šatora kao privremenog doma rustikalno stapa s luksuzom. Svaki šator ima kupaonicu koja se nalazi na suprotnoj strani iza drvene ploče, zajedno s umivaonikom, WC-om i tušem.

Potpuno opremljena kuhinja sadrži hladnjak, ploču za kuhanje i sav pribor potreban za stvaranje kulinarskih užitaka. Smještena je u zajedničkom natkrivenom dijelu s pogledom na skrivenu uvalu i prekrasno more. To gostima daje mogućnost da se nakon jela opuste ili da uživaju u pogledu dok čekaju večeru, a s pravom ovu privatnu oazu ističu kao jedno od ljepših mjesta na hrvatskoj obali. Također, gostima je na raspolaganju i vrt s ekološki uzgojenim povrćem čime ova priča dobiva dodatnu vrijednost.

Foto: www.drinkovicvillas.com