Pjegice izgledaju predivno, a najviše ljudi polude za njima dolaskom toplijih dana. Oni kojima se ipak ne pojavljuju mogu ih napraviti sami uz pomoć make-upa, uz par jednostavnih trikova

Ako nemate niti jednu pjegicu na vidiku, a očajnički ih želite, imamo odlične vijesti – možete ih, i to vrlo jednostavno, stvoriti na svome licu! Uz malo prakse, možete napraviti i one sitne oko nosa, ali i po licu. No svakom takvom efektu je zajednički nazivnik – svježina!

Mnoge ljubiteljice pjegica na forumima priznaju kako ne koriste SPF kako bi dobile pjegice, no to je dugoročno užasna ideja. Prvo, i dalje ih možete dobiti čak i ako imate zaštitni faktor 50+, a sigurno vam je bolje imati zdravu kožu koju štitite od UVA i UVB zraka, i malo umjetnih pjegica!

Koji alat odabrati za pjegice?

Da, na tržištu su prepoznali veliki interes za make-up pjegicama, i kreirali posebne linije upravo za lažne pjegice. Jedna od njih je Freck Beauty, koja daje “natural” izgled i ima jednostavan kist za nanošenje. No, za to ne morate baš potezati na online shopping, već možete iskoristiti i ono što već imate u svojoj kozmetičkoj torbici.

Kako olovke za obrve imaju prirodan svijetli ton, odličan su alat za pjegice koje se odlično stapaju s vašom kožom i kosom. Želite izbjeći stvaranje pjegica s primjetnim kontrastom da na licu izgledaju neprikladno, stoga trebate birati što nježnije nijanse. Osim olovke za obrve, tu su i svijetli eyelineri i olovke za oči, a za duži efekt možete posegnuti i za kanom (doduše, ovo je za hrabrije i one koji znaju da nemaju osjetljivo lice!)

Ako vaša olovka nije tanka, slobodno možete po njoj proći čačkalicom, kojom ćete ih onda “popikati” po licu. I valjda ne moramo posebno naglašavati, ali ipak hoćemo – pazite da se ne ozlijedite!

Kako napraviti pjegice na licu?

Prvo odradite standardnu makeup rutinu, a nakon pudera ili CC kreme, nanesite primer na dijelove koje želite da vam budu “pjegavi”, kako bi vaše pjegice duže trajale. Vaše lažne pjegice izgledat će prirodnije ako ne pokušate kontrolirati njihovo postojanje i ne radite pravilne razmake. Utapkajte slatke točkice na dijelove lica koje sunce prirodno udara, koncentrirajući se na jagodice, nos i čelo. Odatle raspršite točkice prema van, pazeći da ih ne nanosite previše simetrično. Zapamtite da pjegice ne izgledaju jednako, tako da će vam prirodniji rezultati biti ako zamrljate malo cijelo svoje pjegavo umjetničko djelo. Prvo, nanesite pjegice željenim alatom, a onda tapkajte s prstom po njima, pa opet malo nanesite pjegica. Se onda lagano tapkajući izblendajte s kistom ili spužvicom.

Ekstra savjet!

Kako biste imali lijepe pjegice, važno je da vam je koža zdrava. Neovisno o vašem make-up odabiru, bitna je koža koja nije suha, ljuskava ili vas svrbi. Dolaskom toplijih dana, jako je važno hidrirati kožu! Uz to, ne zaboravite na SPF!

 

Foto: Francois Durand/Getty Images