Žene sa smeđim očima imaju luksuz pustiti mašti na volju: mogu odabrati gotovo sve nijanse iz palete i biti sigurne da će šminka biti izvrsna. Međutim, čak i za njih postoje određena ograničenja i pravila koja govore kako staviti akcente kako bi istaknule ljepotu očiju.

Sjenila za smeđe oči

Žene smeđih očiju mogu nositi širok raspon nijansi: od crne do blijedoljubičaste. Prilikom odabira večernje šminke, odlučite se za bogate nijanse koje naglašavaju svjetlinu očiju: crna, tamnoplava, ljubičasta, smeđa, zlatna, smaragdna. Za dnevnu šminku možete birati između široke palete nude nijansi (blijedoružičasta, pješčana, boja breskve, bež) ili možete dodati točkaste naglaske olovkom za oči ili olovkom u plavoj, ljubičastoj, srebrnoj, tirkiznoj boji.

Najbolja šminka za svijetlosmeđe oči

Za osobe sa svijetlosmeđim očima najbolji izbor su zlatne, šampanjske i brončane nijanse. Zelene, žute, narančaste i crvene nijanse također pokazuju ljepotu svijetlosmeđih očiju. A hrabre boje su trend ove godine.

Najbolja šminka za tamnosmeđe oči

Tamnije nijanse sjenila idealne su za tamnosmeđe oči. Odaberite sivu, boju šljive ili zelenu. Cilj je povećati intenzitet vašeg pogleda. Šminku završite crnom, tamnoplavom ili smeđom olovkom za oči.

Teksture sjenila za smeđe oči

Ni tu se ne morate ograničavati u izboru – sve ovisi o vašem raspoloženju i prilici za koju se šminkate. Za ured možete odabrati kremaste ili mat teksture, kombinirajući ih s prigušenim nijansama, a za sastanke i zabave – šljokice i druge svjetlucave teksture.

Vrlo je važno obratiti pozornost na to kako izgledaju vaše trepavice – kako bi pogled bio dubok i izražajan, trebate odabrati maskaru s efektom volumena i četkicom za uvijanje koja razdvaja trepavice i izbjegava efekt “paukovih nogu”. Osim toga, za bolji učinak možete koristiti bazu ispod maskare.

Najbolja šminka za smeđe oči

Sjenila, maskare, tuševi ili olovke za oči – izbor je gotovo neograničen. Uzmite u obzir boju koju smo vam predložili i svoj tip kože, kao i promjene koje se događaju na vašem licu. Imajte na umu da suša šminka čini kožu sušom i starijom, dok kremasta šminka pristaje svima. Također, pri odabiru tuša ili olovke vodite računa o položaju kapaka i obliku očiju.

Foto: Pexels