Moramo priznati da se katkad zasitimo gradske vreve i poželimo vratiti na “tvorničke postavke”, a ima li za to bolje opcije od izleta u prirodu. Međutim, ovog puta riječ je o nešto malo drukčijem izletu. Zagreb krije puno lokacija na kojima možete uživati fora pikniku, a neke od najpopularnijih su parkovi Maksimir, Zrinjevac, Jarun ili pak Ribnjak…

Ipak, na navedenim lokacijama uglavnom će vas dočekati gužva, pogotovo odaberete li vikend kao vrijeme piknika, stoga – kako biste uživali u miru i tišinu, izdvojili smo manje razvikane lokacije koje bi vas mogle oduševiti!

Obala Save

Obala Save širok je pojam, no zbilja krije simpatične zelene površine na kojima možete rasprostriti deku i uživati u slasnim zalogajima. Ipak, da ne biste previše tragali, predlažemo da se držite poteza od Savice, pa sve do Prečkog jer ćete na istom naići čak i na male “plaže”/livade. Međutim, obratite pozornost na vrijeme, odnosno vodostaj Save kako biste se imali gdje smjestiti.

Grmoščica

Park-šuma Grmoščica nalazi se na zapadnom cijelu grada i ne znamo zašto već nije popularno piknik odrediše. Međutim, nećemo se žaliti jer to znači više privatnosti. Ova lokacija idealna je za sve one koji se ne žele previše “znojiti” kako bi pronašli šumsku oazu jer su staze lagane i na svakom koraku nalaze se sjajna mjesta za piknik. Mi predlažemo da ponesete i udobnu ljuljačku koju možete privezati za stabla i maksimalno uživate u zvukovima prirode oko sebe.

Dubravkin put

Dubravkin put možda nije na ruku, ali također je odličan odabir za piknik. Naime, put se proteže uz potok Tuškanac te povezuje Cmrok s centom grada, a skrenete li malo s putanje, naći ćete se u divnoj šumi u kojoj možete “obaviti” piknik. Isto tako, i Cmrok je sjajna opcija s kojom nikako nećete pogriješiti.

Foto: Unsplash, Pexels